El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Edifici Vinos y Licores Garcia / DGM

L’estratosfèric lloguer pel local de Licores García

Societat

Vinos y Licores García era d’aquells locals on les pàgines del calendari no queien. No passava el temps. On estava tot pràcticament igual any rere any. Fins que un dia va decidir abaixar la persiana, com tants altres locals emblemàtics de Sant Andreu de Palomar. L’aroma de vi i licor que impregnava el carrer Gran de Sant Andreu va cessar.

 

La façana de 20 metres encara resta impertèrrita a la cantonada dels carrers Malats i Gran, però amb les persianes abaixades com parpelles. El seu interior dorm; acumula pols. I la seva tradició mercantil, a la sort del proper botiguer que s’hi vulgui instal·lar. L’edifici consta de planta baixa comercial, una primera planta (fins ara utilitzada com a golfes) i terrat. “Perfecte per la restauració”, resa l’anunci publicat als portals immobiliaris.

El lloguer del local resulta ser el més car de tot Sant Andreu. Ara com ara, el propietari demana 4.500 euros al mes. 1.300 euros menys respecte al que exigia inicialment: la xifra s’acostava als 6.000 euros al mes. Ara bé, el que no encaixen són les dades tècniques del local, consultades directament per aquest mitjà de comunicació a les agències. Si bé la immobiliària Forcadell anuncia el local amb 242 metres quadrats (repartits entre els 121 m2 de planta baixa i els 121 m2 d’altell); Gramar oferta l’edifici amb 180 metres de superfície comercial (90 m2 per planta).

La propietat destaca la bona situació de l’espai comercial a l’arteria andreuenca i fa una crida a les grans marques per instal·lar-se “en un edifici singular”. L’entrada a la hipotètica botiga serien múltiples amb les seves tres portes d’accés i els seus cinc aparadors.

Per últim, l’anunci posa en relleu la volta català que conforma el sostre de tres metres d’alçada i la sortida de fums pel possible restaurant que s’hi vulgui instal·lar (tot i que en cap moment menciona si disposa de les corresponents llicències per realitzar aquesta activitat). Segons la publicació, l’establiment tampoc compta amb un sistema de calefacció ni d’aire condicionat.

2 Comentaris

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt