El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’Escola de Música ultima el seu trasllat

Societat

Recta final per a canviar de domicili. L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’empresa municipal BIMSA, ha tret a concurs públic dues de les darreres licitacions per enllestir el canvi de seu de l’Escola de Música de Sant Andreu – Mestre Pich Santasusana. Per una banda, el consistori ha posat en marxa la licitació del subministrament i instal·lació de tot l’equipament audiovisual que tindrà el nou edifici a la Fabra i Coats i, per l’altra, el mobiliari de la nova escola.

 

Mentre que per al paquet d’eines digitals s’ha reservat una partida de 80.000 euros (IVA inclòs), per al mobiliari el consistori ha estimat que hi caldrà destinar més de 400.000 euros (IVA inclòs). Les empreses tenen fins a l’11 de març per a presentar les seves ofertes i serà posteriorment quan el consistori decideixi a qui adjudica cadascuna de les licitacions. Tot plegat, amb la previsió de poder començar el proper curs musical a les noves instal·lacions del recinte fabril i així, abandonar d’una vegada per totes l’edifici amb problemes d’accessibilitat que hi ha darrera de l’església.

Cal posar de relleu que aquest passat 9 de febrer les escoles municipals de música de Barcelona van commemorar amb un concert el 30è aniversari de la creació d’aquests equipaments d’educació musical, entre els quals el de Sant Andreu va ser pioner. L’acte, que va tenir lloc a la plaça de Sant Jaume, va formar part de la programació especial amb motiu de les Festes de Santa Eulàlia, la festa major d’hivern de la ciutat. El concert va comptar amb la participació de 300 joves músics, integrants de les diferents agrupacions instrumentals i vocals de les cinc escoles de música, i va cloure amb un cant comú.

Actualment, el centre andreuenc compta amb més d’un centenar d’alumnes respecte al curs anterior. Més concretament, per aquest 2023-23 s’han matriculat fins a 540 alumnes (17 dels quals, majors d’edat), mentre que el passat curs el van finalitzar 425 alumnes. En aquest darrer cas, però, el nombre d’adults va ser gairebé del doble: 31. Les dades situen al centre ubicat al carrer d’en Paixalet com l’escola municipal de música amb més matriculacions de tota Barcelona, seguida a poca distància de la de Can Fargues (523 alumnes) i la de l’Eixample (503).

Fotografia | Districte de Sant Andreu

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt