El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’Escola de Música enceta el curs amb més d’un centenar de nous alumnes

Societat

Èxit de matrícula. L’Escola Municipal de Música de Sant Andreu – Mestre Pich Santasusana ha començat el nou curs amb més d’un centenar d’alumnes respecte al curs anterior. Més concretament, per aquest 2023-23 s’han matriculat fins a 540 alumnes (17 dels quals, majors d’edat), mentre que el passat curs el van finalitzar 425 alumnes. En aquest darrer cas, però, el nombre d’adults va ser gairebé del doble: 31.

 

Les dades situen al centre ubicat al carrer d’en Paixalet com l’escola municipal de música amb més matriculacions de tota Barcelona, seguida a poca distància de la de Can Fargues (523 alumnes) i la de l’Eixample (503). En aquest sentit, cal destacar que l’escola andreuenca és, conjuntament amb la de l’Eixample, la més antiga de Barcelona, i precisament enguany totes dues celebren el seu 30è aniversari.

En el cas de Sant Andreu, l’equipament està a punt de ser traslladat a unes noves instal·lacions a la Fabra i Coats. Precisament, les obres per allotjar aquesta escola municipal van començar fa més d’un any i ja van obligar a reformular l’edifici de la Fàbrica de Creació. Tot plegat, per deixar enrere uns espais que han quedat obsolets enfront de les necessitats de la seva comunitat educativa. Segons l’Ajuntament de Barcelona, el curs 2024-25 ja s’encetarà a les noves instal·lacions.

Cal posar en relleu que, més enllà dels cursos de llarg recorregut, tots els centres programen, de forma complementària, cursos i activitats formatives de durada variable, dirigits i oberts a edats i públics diversos, com per exemple, tallers de música per a nadons, música i moviment per a totes les edats, cant coral, activitats fora del període lectiu (estiu), etc. En el cas de l’escola de Sant Andreu, s’ofereixen fins a 110 places si se suma tota l’oferta de tallers i activitats complementàries.

L’escola ocupa la primera i la sisena planta de l’edifici administratiu // EMM Sant Andreu

Per garantir que la situació econòmica de les famílies no sigui un obstacle per l’accés a les escoles municipals de música, existeix una política municipal de bonificacions sobre el preu públic, del 30%, del 50% i del 70% per a l’alumnat de 4 a 18 anys.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt