El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sis escoles de Sant Andreu comptaran amb aire condicionat

Societat

L’Ajuntament de Barcelona finançarà la instal·lació d’equips de climatització a sis centres de primària de Sant Andreu de Palomar. Tal com ha avançat l’Ajuntament de Barcelona, el programa es finançarà amb els diners de la taxa turística i consistirà en la instal·lació de plaques fotovoltaiques per alimentar els nous equips d’aerotèrmia (els quals permetran escalfar o refredar els edificis educatius).

Banner Ajuntament 300x250
 

Les obres es dividiran en dues fases. Una primera s’executarà entre els anys 2024 i 2026 i contempla la instal·lació dels equips a les escoles Can Fabra, Eulàlia Bota, Ignasi Iglésias i Mestre Gibert, mentre que la segona es durà a terme entre el 2027 i el 2029 a les escoles Segre i Molí de Finestrelles. A més, s’instal·laran prou plaques per a produir excedents d’energia per injectar-la a la xarxa i que se’n pugui aprofitar els veïns de l’entorn.

Per quina raó unes escoles es climatitzaran abans i unes altres després? Segons el consistori, per qüestions tècniques. Entre aquestes: la seva ubicació, l’orientació de l’edifici, l’entorn urbà en el qual es troba, així com les característiques de la construcció. “En aquest primer paquet també s’inclouen altres centres a on es pot fer la transformació amb projectes menys complexos i més ràpids d’executar”, afegeixen.

Amb aquesta decisió, des de l’administració local es vol solucionar el problema de la climatització de les aules, “ja que des de l’any 2017 s’ha agreujat amb successives onades de calor que s’han produït amb el curs escolar en marxa”, exposen. “El pla persegueix un doble objectiu: en primer lloc, assegurar la qualitat de l’aire interior, actualitzant les exigències de salubritat als requisits actuals, i, en segon lloc, assegurar també el confort tèrmic de l’alumnat tant en els mesos calorosos, com en els de fred, per garantir així l’entorn més propici per a l’educació i l’aprenentatge”.

L’Escola Molí de Finestrelles serà dels últims centres en comptar amb aerotèrmia // DGM

L’Ajuntament finançarà aquestes obres pel fet que és el responsable del manteniment i les reformes de les escoles de primària de la ciutat (també ho és dels instituts de titularitat municipal i de les escoles d’educació especial i dels centres amb titularitat compartida amb la Generalitat). En aquest cas, la mesura, en estar inclosa en el Pla Clima Escola BCN i es desenvoluparà a través del Consorci d’Educació de Barcelona (CEB).

Fotografia | Escola Segre, abans Salesianes – Mare de Déu de la Soledat // ARXIU

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt