El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Les entitats commemoraran el 95è aniversari de la mort d’Ignasi Iglésias

Cultura

La Comissió Cívica Ignasi Iglésias, que integra entitats com el Centre d’Estudis Ignasi Iglésias (CEII), ha organitzat per aquest diumenge 1 d’octubre a les 10 hores un homenatge pel 95è aniversari de la mort del poeta i dramaturg Ignasi Iglésias. Un esdeveniment que se celebrarà al Cementiri de Sant Andreu de Palomar, on descansen les despulles de l’artista andreuenc.

 

L’acte el presentaran els actors del Grup de Teatre L’Avançada del Casal Catòlic de Sant Andreu de Palomar, Jordi Puigdollers i Eloi Puigdollers. Una apertura que anirà precedida de l’ofrena floral de les entitats a la tomba del poeta i de la lectura d’alguns dels seus poemes a càrrec dels grups de teatre de l’Ateneu Obrer de Sant Andreu. Per últim, el president del CEII, Jordi Petit i Gil, així com la resta d’autoritats presents, clouran l’acte amb els seus respectius parlaments i l’Orfeó l’Eco de Catalunya oferirà una ofrena coral.

Entre altres entitats, algunes de les que participaran en l’acte d’homenatge de diumenge són el CEII, la UE Sant Andreu, la Biblioteca Ignasi Iglésias, Òmnium Cultural, l’AVV de Sant Andreu de Palomar o el Districte de Sant Andreu. Totes elles ja han convidat els seus associats a participar en la jornada d’homenatge al poeta del poble. Ja a les 11.45 hores del matí de diumenge, la plaça de Can Fabra acollirà una audició i ballada de sardanes a càrrec de la cobla La Principal del Llobregat.

Quart aniversari de l’Ofrena Floral a la tomba d’Ignasi Iglésias, el 9 d’octubre de 1932.
Falcón / Fons Albert Roqué i Fíguls

Cal posar en relleu que el passat 2021 es va celebrar el 150è aniversari del naixement d’Ignasi Iglésias, amb tot un seguit d’actes i jornades commemoratives.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt