El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Avancen les obres del nou edifici per a joves amb escola bressol

Societat

Sis mesos després d’encetar les obres, el veïnat de Sant Andreu de Palomar ja han començat a constatar el desenvolupament del nou edifici de les Casernes que comptarà amb 56 habitatges per a joves i una escola bressol municipal. Malgrat que l’edifici hauria d’haver-se construït fa més d’una dècada, cal posar en relleu l’embranzida que ha experimentat aquest sector nord, després de la injecció de més de 50 milions d’euros municipals en els darrers vuit anys.

 

Només l’edifici d’habitatges per a joves i l’escola bressol municipal suposarà una inversió global de 7,2 milions d’euros (5.215.526 euros corresponen als habitatges i 1.967.890 euros a l’escola bressol municipal). La construcció s’està executant per mitjà de làmines de fusta, un material que s’ha fabricat prèviament, de manera que ha permès reduir el calendari d’obres i l’impacte ambiental a l’entorn. La previsió és que el bloc estigui completat el tercer trimestre de l’any vinent.

El nou edifici ubicat al carrer de Fernando Pessoa serà de planta rectangular, mentre que a l’escola bressol s’accedirà per la nova rambla de Marta Mata. L’alçada del bloc serà de quatre plantes, més planta baixa, de manera que tindrà catorze habitatges per planta organitzats al voltant de tres patis interiors. La configuració de l’edifici a quatre vents i amb els tres patis interiors garantirà la ventilació creuada i la il·luminació natural a tots els habitatges, expliquen des de l’Ajuntament.

Cartell informatiu de les obres // DGM

Els habitatges per a joves s’adjudicaran entre les persones inscrites al Registre de Sol·licitants menors de 35 anys i tindran uns lloguers entre els 375 i els 738 euros (en funció de la superfície dels habitatges). Pel que fa a la nova escola bressol municipal (provisionalment s’anomenarà EBM Casernes), aquesta ocuparà els baixos de l’edifici d’habitatge. En total tindrà 748 metres quadrats (dels quals 636 metres quadrats seran de pati), amb sis estances per als grups de les diferents edats, bugaderia, cuina, menjador, guarda-cotxets, i sala per a les educadores. L’escola oferirà al voltant de 90 places públiques i està previst que entri en funcionament el curs 2024-2025.

1 Comentari

  1. No em cuadran els mts de la Escola Bresol. 748 m2 dels que 636 seran de pati, ens deixan poc més de 100 m2 per 90 infants, amb menjaor, cuina, cotxets, bugadería, sala de profesors. Digueu-me que es un error, si vos plau.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt