El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Encetada la Festa Major

Societat

“Jo no hauria de ser aquí”. Així ha començat el seu pregó el forner Ramon Girabal, qui per primera vegada s’ha enfilat micròfon en mà al balcó de l’Ajuntament de Sant Andreu. Un inici de pregó que, tanmateix, ha anat precedit amb agraïments per a l’intèrpret de signes, Joan Gil. “No ho valorem prou”, ha assenyalat el mateix Girabal respecte a la feina del seu traductor. Al final, però, tant el seu pregó, com la tasca del mateix Gil, han encarnat el paper sovint invisible dels qui en realitat fan bategar la Festa Major.

 

En aquest sentit, el mateix Girabal ha admès que no podia dir que no a la Comissió de Festes de Sant Andreu de Palomar. Que “cap andreuenc no refusaria mai fer el pregó”, però també ha assenyalat que si ell estava circumstancialment allà era pel fet de ser víctima de les energètiques: “No us diré que ens esteu robant, però sí que us diré que ens esteu prenent una part molt important del benestar de molta gent”. De fet, si la seva figura ha resultat ser singular, ha sigut pel fet d’haver-se vist obligat a tancar la fleca familiar del carrer de Servet després de quatre generacions de Girabals al capdavant.

A diferència de pregoners anteriors, Girabal ha evitat entrar en el terreny de la crítica política. En realitat, però, sí que ho ha fet. Això sí, d’una forma molt elegant. Davant la seva circumstància vital, ha assenyalat com “l’economia ja fa molts anys que va per davant de la política i la política només sap respondre amb gestos; gestos que no ens ajuden significativament”, ha emfatitzat davant els representants de l’Ajuntament i d’una plaça d’Orfila que ha recuperat l’afluència veïnal prepandèmia.

Sant Andreu ha tornat a vibrar amb l’inici de Festa Major // DGM

Per últim, i després de compartir amb el públic els seus records i les seves vivències entre els carrers, places i escenaris de Sant Andreu, Girabal no ha volgut perdre l’oportunitat de refer-se i enarborar la bandera del cooperativisme veïnal: “No són temps fàcils. No són moments que la societat pugui viure amb optimisme. Jo sóc un més de vosaltres que no voldria haver estat avui aquí. Avui tinc un micròfon i un altaveu i puc transmetre un missatge: ajudem el petit comerç i la petita empresa. Aquí hi ha els llocs de treball i el benestar de tothom“. “Tinguem confiança en el país, que som tots nosaltres“, ha recordat tot just abans de desitjar una bona Festa Major a una plaça que s’ha entregat a l’orador entre aplaudiments.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt