El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La SCE La Lira rebrà la Creu de Sant Jordi

Cultura

Després que el passat 2019 el Casal Catòlic fos condecorat amb la Creu de Sant Jordi pel seu centenari, enguany el Govern de la Generalitat entregarà una de les màximes distincions del país a la Societat Cultural i Esportiva La Lira “per la seva valuosa contribució, des de 1870, al dinamisme cívic, cultural i esportiu de Sant Andreu de Palomar”. Tal com ha avançat l’executiu, els responsables de l’entitat podran recollir la placa commemorativa a l’acte de lliurament que se celebrarà el dia 11 de juliol a les 19 hores al Teatre Monumental de Mataró.

 

Des de la Generalitat, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha destacat de l’entitat el fet que al llarg dels seus 150 anys de vida s’hagi dedicat al foment de les arts i de l’esport. De fet, a dia d’avui la seva seu encara acull diverses seccions vinculades a diferents disciplines, com ara el Club Escacs La Lira, el Club Tennis Taula Sant Andreu i el Club de Ball Esportiu Balles? També és la llar d’associacions del món de la cultura popular i tradicional, com el Grup Sardanista Maig o l’Orfeó La Lira. Per últim, també s’ha volgut valorar el pes de les arts escèniques en l’activitat de la societat i el fet que es pugui gaudir d’una programació regular dels grups residents La Lira Teatre i el Somni Teatre Solidari.

En un comunicat emès per la SCE La Lira, el seu president, Enric Capdevila, ha manifestat “molta il·lusió i satisfacció per aquest guardó que reconeix una trajectòria que ja suma 152 anys” i ha volgut felicitar “els membres de la Junta actual i de les anteriors, tothom qui ha treballat per fer possible aquesta Creu de Sant Jordi i a tots i totes que fan possible que la Lira hagi esdevingut un símbol de l’associacionisme i un lloc de trobada i de dinamització al poble de Sant Andreu de Palomar”.

Cal tenir en compte que la Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o entitat per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s’atorgui aquest guardó a alguna persona, sigui física o jurídica.

Acte de presentació del llibre del 150è aniversari // AJUNTAMENT DE BCN

Per últim, recordar que l’any 2020 La Lira també va rebre la Medalla d’Honor de Barcelona, màxima distinció local.  Actualment l’entitat amb seu al carrer de Coroleu compta amb 300 socis, els quals fan possible que funcionin les deu seccions que tenen obertes a tot el veïnat. “Només podem agrair al Consell Plenari del Districte de Sant Andreu que hagin pensat en nosaltres per concedir-nos aquest magnífic guardó“, emfatitzava aleshores Capdevila.

Fotografia | Arxiu de l’SCE La Lira

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt