El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La Lira i Josep Barbero rebran la Medalla d’Honor de Barcelona

Societat

Màxima distinció local. La Societat i Esportiva La Lira i l’activista veïnal de la Sagrera, Josep Barbero, han sigut els escollits del Districte de Sant Andreu per rebre la Medalla d’Honor de l’Ajuntament de Barcelona 2020. Un reconeixement que se’ls lliurarà cap a finals d’any en un esdeveniment de ciutat, després que els hagin avalat de forma unànime tots els partits polítics que componen el Ple de Sant Andreu.

 

Per una banda, la medalla a l’entitat del Districte més rellevant d’aquest 2020 ha recaigut en la SCE La Lira, amb motiu del seu 150è aniversari. Una efemèride que s’ha aigualit per culpa de la crisi del coronavirus (els actes de celebració van ser suspesos), però que en un futur celebrarà amb el premi a la butxaca. El president, Enric Capdevila, s’ha mostrat satisfet del guardó: “Estem molt contents i ens honora molt rebre aquest reconeixement a la tasca que des de 1870 fa la nostra entitat a Sant Andreu”.

Actualment l’entitat amb seu al carrer de Coroleu compta amb 300 socis, els quals fan possible que funcionin les deu seccions que tenen obertes a tot el veïnat. “Només podem agrair al Consell Plenari del Districte de Sant Andreu que hagin pensat en nosaltres per concedir-nos aquest magnífic guardó“, ha emfatitzat Capdevila.

En paral·lel, la Medalla d’Honor a títol individual ha recaigut en Josep Barbero, qui acumula una dilatada trajectòria en els moviments veïnals de la Sagrera i del Districte en general. Si bé a dia d’avui és vocal de la Comissió d’Infraestructures, Equipaments i Mobilitat de l’Associació de Veïns de La Sagrera, també ha sigut president de la mateixa, així com fundador de la Coordinadora d’Ampes del Districte de Sant Andreu. Tal com l’ha definit la presidenta del Districte de Sant Andreu, Montse Benedí, Barbero no només ha sigut “una persona vinculada al barri de la Sagrera, sinó també a tot allò que ha fet que la nostra societat avanci des del bé comú i des de la col·lectivitat“.

Fotografia | Ajuntament de BCN

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt