El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Eloi Badia promociona les fonts de Casernes on resta prohibit el bany

Societat

Amb motiu de la posada en marxa dels refugis climàtics de Barcelona en plena onada de calor, el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ha publicat una piulada a Twitter on promociona espais on la ciutadania es pot refrescar. En aquest cas, i acompanyat d’un titular del diari ‘El Punt Avui+’, el regidor ha escollit una fotografia de les fonts de les Casernes on precisament l’Ajuntament va prohibir el bany al veïnat.

 

De fet, a la imatge que Badia ha escollit es poden observar com diversos infants juguen amb l’aigua d’aquesta font. Una imatge que en realitat només es va produir durant una vintena de dies després d’estrenar-se l’any 2018 (no es va arribar ni a inaugurar oficialment, encara que precisament formaven part del Pla Clima del Govern de l’alcaldessa Ada Colau). La raó: la intoxicació una setantena de nens amb matèries fecals, segons va determinar l’Agència de Salut Pública de Barcelona. Les mateixes investigacions van assenyalar també que la instal·lació de 234 brolladors no podia garantir que no es produís un nou brot perillós per la salut pública i, entre l’opció d’adaptar la font o de tancar-la al públic, l’Ajuntament va escollir la segona. 

Després de tancar les fonts al públic, l’Ajuntament les va tornar a posar en marxa però només com a motiu ornamental i va prohibir el bany. Tot i això, algunes famílies van continuar fent cas omís a la restricció i van deixar que infants i animals juguessin amb els sortidors d’aigua. Davant d’aquesta circumstància, el consistori va decidir engegar una campanya de conscienciació i fins i tot va desplaçar agents cívics fins al Parc d’Antoni Santiburcio per evitar una nova crisi sanitària.

Tuit d’Eloi Badia amb la imatge de les fonts de Casernes // ARXIU

Encara que des del consistori es va assegurar que es treballaria per construir unes fonts similars, però de mida més reduïda, a la zona de la rambla de Marta Mata (a la zona del solar del CAP Casernes), aquestes mai es van executar. De fet, fins i tot les ombres en aquest tram inaugurat l’any passat són molt escasses. En paral·lel, el consistori mantindrà tancades les piscines exteriors públiques fins gairebé la revetlla de Sant Joan.

Tanmateix, des de l’àrea de govern de Badia s’ha volgut emfatitzar que tot el veïnat disposarà d’una zona on refugiar-se de les altes temperatures a només 10 minuts de casa. En el cas de Sant Andreu de Palomar: la biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra, l’Escola Can Fabra i el Casal de Gent Gran Bascònia. Per tant, els veïns de Casernes hauran de desplaçar-se fins aquests punts o bé “refugiar-se” al Parc de la Trinitat Vella.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt