El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La pressió veïnal aconsegueix el semàfor de Torras i Bages

Societat

Ni una setmana. Aquest és el temps que ha passat des que el veïnat de les Casernes amenacessin de tallar el passeig de Torras i Bages si no s’instal·lava un semàfor al darrer pas de vianants que quedava sense, i el temps que ha trigat l’Ajuntament a posar-lo. De fet, la instal·lació del semàfor provisional fins i tot ha escurçat el termini de temps que els responsables del consistori van prometre que es trigarien a col·locar: si bé s’esperava que la instal·lació comencés el 4 de febrer, des de fa més d’una setmana que ja està en marxa.

 

Cal tenir en compte que el veïnat esperava que l’Ajuntament instal·lés un semàfor en aquest pas per a vianants tan bon punt es va estrenar la rambla de Marta Mata, però això mai va succeir. Segons han explicat a L’Exprés de Sant Andreu, l’equip de Govern es va comprometre amb ells a posar el semàfor a finals d’aquest 2021, però tan bon punt va començar gener i es van assabentar que, com aviat, no comptarien amb ell fins al juny següent, van decidir tirar pel dret i mobilitzar-se.

Davant l’amenaça de tallar diàriament el passeig de Torras i Bages a l’alçada del pas que cada dia fan servir les famílies de l’Escola Eulàlia Bota i els usuaris del CAP Casernes, l’Ajuntament va decidir calmar els ànims i convocar al veïnat a una reunió d’urgència. Una trobada on la mateixa regidora del Districte, Lucía Martín, va disculpar-se amb el veïnat i davant del qual es va comprometre a resoldre el problema aquest mateix febrer. En paral·lel i com a mesura cautelar, també els va assegurar que a les hores d’entrada i sortida de l’escola en aquell punt hi hauria agents de la Guàrdia Urbana per regular el trànsit. Finalment, però, la solució ha arribat una setmana abans del previst.

La instal·lació del semàfor provisional (a l’espera de posar el definitiu al maig) s’ha acompanyat del repintat del pas per a vianants i de símbols que adverteixen als conductors de la possible presència d’escolars. Cal tenir en compte que aquest punt és travessat per quatre carrils de cotxes (dos per sentit) i que els semàfors més propers estaven a més de 100 metres de distància.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt