El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sant Andreu comença a superar la tercera onada

Societat

A poc a poc i sense pràcticament marge d’error, Sant Andreu de Palomar ha començat a veure com el nombre de casos setmanals baixen. Una davallada poc important, però que marca un canvi de tendència en aquesta tercera onada. Dit d’una altra manera, mentre que fa quinze dies es van diagnosticar 171 positius per COVID-19, aquesta darrera setmana han sigut 144, segons dades del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Pel que fa al conjunt del districte, el decreixement també ha sigut la tònica: de 520 casos setmanals a 456.

 

Tot i això, cal tenir en compte que Sant Andreu de Palomar segueix sent un dels barris amb més positius absoluts de tota Barcelona i només queda per darrere del barri de La Sagrada Família (161) i La Nova Esquerra de l’Eixample (145). En canvi, per mitjana de positius per habitants, Sant Andreu es troba per sota de l’aritmètica barcelonina. Mentre que s’han reportat 243 casos per cada 100.000 veïns, a la ciutat és de 250 casos per cada 100.000 habitants.

L’índex de reproducció del virus, però, no convida a ser gaire optimista. A la zona nord de Sant Andreu les xifres oficials apunten que, per cada deu veïns contagiats, aquests infecten a 14. En canvi, a la banda de Sant Andreu sud, per cada deu afectats se’n contagien per primera vegada nou.

Respecte a les franges d’edat el col·lectiu més perjudicat és el dels adults de 35 a 64 anys, amb 65 positius setmanals. Per darrere els segueixen les persones més grans de 65 anys (33), els joves de 15 a 34 anys (26) i els menors de 14 anys (20). És aquesta darrera generació la que, en bona part, ha suposat que a Sant Andreu de Palomar hi hagi nou classes confinades. Més concretament, aquestes aules corresponen a l’Institut Doctor Puigvert (1), l’Escola Eulàlia Bota (1), Sagrada Família (2), l’Institut Sagrera – Sant Andreu (1), el Jesús Maria (2) i el Jesús Maria i Josep (2).

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt