El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La tercera onada de la COVID-19 es nega a decaure

Societat

Després de la lleugera davallada de fa 15 dies, aquesta darrera setmana la tercera onada de la pandèmia ha tornat a agafar embranzida a Sant Andreu de Palomar. Més concretament entre el 18 i el 24 de gener fins a 168 veïns han donat positiu a les proves PCR i d’antígens. Una xifra que, en tot cas, encara es pot incrementar a mesura que s’acabin de donar d’alta els darrers positius del cap de setmana a la base de dades del Departament de Salut. De ser així no faria més que incrementar la diferència respecte l’anterior període, quan 154 andreuencs es van contagiar de COVID-19.

Banner Ajuntament 300x250
 

Actualment Sant Andreu és el segon barri de Barcelona que més casos reporta en nombres absoluts, només per darrere de La Nova Esquerra de l’Eixample (177). En canvi, la mitjana de casos per habitant és lleugerament inferior: mentre que al nucli local s’han detectat 287 casos per cada 100.000 veïns, a la ciutat són 300 casos per cada 100.000 habitants. Respecte a l’índex de reproducció del virus, aquest s’ha alentit, però continua per sobre de l’u. Què vol dir això? Doncs que avui dia per cada 100 veïns amb coronavirus se’n contagien 102 de nous.

Per col·lectius generacionals el més perjudicat encara és el que comprèn als adults entre els 35 i els 64 anys, amb 86 nous casos setmanals, seguit del dels joves entre 15 i 34 anys i els majors de 65 anys (28 casos respectivament). Pel que fa a la franja d’edat dels menors de 14 anys, s’han detectat 26 casos.

Aquests darrers són els que, principalment, han conduït a confinar fins a 18 grups escolars a finals de la setmana passada, segons el Departament d’Educació. Aquests corresponen a: l’Institut Doctor Puigvert (1), l’Escola Eulàlia Bota (1), l’Escola Ignasi Iglésias (2), Sagrada Família (3), l’Escola Molí de Finestrelles (1), l’Escola La Maquinista (2), l’Institut Martí Pous (3), el Mare de Déu de la Soledat (1), l’Escola Bressol La Filadora (1), el FEDAC Sant Andreu (1), el Jesús Maria (1) i el Jesús Maria i Josep (1).

Fotografia | Hospital Clínic / Francisco Avia

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt