El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La Casa Asil s’immunitzarà contra la COVID-19 al febrer

Societat

De l’angoixa i la desesperació de principis de la pandèmia, a la confiança en la ciència i l’esperança. La primera dosi de la vacuna de Pfizer ha sigut rebuda amb els braços oberts entre la comunitat de la Casa Asil de Sant Andreu. Una primera injecció inoculada pels professionals sanitaris de la Vall d’Hebron que, acompanyada de la segona prevista pel febrer, oferirà a la residència la pràctica immunitat contra la COVID-19.

 

Com si es tractés d’un regal de Reis, els residents i professionals van rebre la primera dosi els passats 5 i 8 de gener, i ara esperen rebre la segona i definitiva cap a l’1 de febrer. “Era el dia que esperàvem tots; una molt bona notícia, perquè al final és l’únic mitjà que tenim per acabar amb tot això”, confessa la directora tècnica del centre de dia i la residència, Susanna Fraile.

“Ara bé, perquè tots generin immunitat caldrà esperar set dies després de rebre la segona dosi, i tot i això haurem de tenir en compte que la vacuna no és eficaç en el 100% dels casos“, recorda en referència al 95% d’efectivitat provada. Tot i això, apunta que pràcticament tots els residents s’han afegit al pla de vacunació i que només una persona ha decidit no fer-ho “perquè mai s’havia vacunat en tota la seva vida”.

Pel que no pateixen des de la Casa Asil és pel perjudici que els poden generar els darrers problemes logístics de Pfizer: “Entenem que pot afectar els centres que encara no han començat amb la vacunació, però els que ja la vam començar hem de complir els terminis i no creiem que patim cap retard”. En paral·lel, la plantilla també segueix complint els protocols de seguretat i aquells professionals que no van generar anticossos durant la primera onada encara se sotmeten setmanalment a cribratges. “Amb aquestes proves hem detectat algun positiu asimptomàtic, de manera que hem aconseguit que no anés a més“, destaca Fraile.

Imatge de la vacunació a la Casa Asil // Cedida

Un protocol encara més estricte

El que ara preocupa a la direcció del centre residencial és el nou protocol de Salut per rebre visites de familiars. “Ens han demanat que fem un test ràpid d’antígens a les visites i això ens sembla inassolible”, confessa. Tal com esbossa, el centre compta amb més d’un centenar de residents, els quals reben visites de caràcter setmanal per part de tres familiars de mitjana. “Això suposa que cada setmana venen 300 persones a l’espai que hem habilitat amb totes les mesures de protecció; nosaltres no podem fer totes aquestes proves de dilluns a diumenge en quatre torns”.

Des de la direcció de la Casa Asil consideren que aquesta mesura “és només un tema polític i d’imatge”, ja que “tampoc és obligatòria per a les visites, quan a més el test d’antígens només dona positiu si percep símptomes“. “Esperarem a veure com avança aquesta darrera notícia, perquè ara com ara nosaltres no tenim material suficient per aplicar-la“, sentència.

Fotografia | Imatge d’arxiu // Hospital Clínic

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt