El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Les noves restriccions deixen molt tocada la campanya de rebaixes

Economia

Les restriccions que el Govern de la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa per aturar la tercera onada de la COVID-19 han sigut la gota que ha fet vessar el got de la paciència dels botiguers. “Sembla que el comerç sigui el culpable de qualsevol cosa que passi, som l’ase de tots els cops“, denuncia el president de L’Eix de Sant Andreu, Pròsper Puig. La raó: durant els dos caps de setmana vinents tots els establiments no essencials hauran de tancar. Una baixada de persianes que els arriba just quan encetaven la campanya de rebaixes d’hivern.

 

“Resulta força preocupant que l’única ocurrència que tingui l’administració siguin les limitacions o els tancaments comercials”, exposa el representant dels botiguers. Una situació que els semblaria més justa si anés acompanyada de mesures de suport o ajudes econòmiques directes a les empreses, però aquestes han tornat a ser inexistents per a la gran majoria de locals andreuencs: “Que només atorguin ajudes de 2.500 euros als locals que tenen més de 400 metres quadrats ens sembla ridícul; això ja és la xocolata del lloro”, critica.

Des del comerç de proximitat recorden que l’única manera que tenien de salvar els números de 2020 passava per registrar un bon Nadal i unes bones Rebaixes, però sembla que l’objectiu no serà pas assolible. “Nadal ha sigut justet, de subsistència, però ara ens trobem amb gent que esperava treure els estocs dels magatzems i que pràcticament no podrà fer ni Rebaixes”, critica Puig.

Un fet que contrasta amb el ritme de vendes de les plataformes d’e-commerce com Amazon: “A qualsevol sector se l’està limitant a fer venda normal, però les plataformes de comerç electrònic poden vendre a qualsevol dia i hora; això és un greuge comparatiu”, assevera el president de L’Eix. Un canal comercial lliure de restriccions que, a diferència dels botiguers locals, no sembla patir pas pel seu futur: “Nosaltres en canvi havíem dipositat tota esperança en la vacuna, però ara que ja la tenim ens trobem que les vacunacions avancen a un ritme ridícul i que fins i tot es permeten seguir raves… tot això es fa molt difícil d’entendre pels qui patim aquesta crisi”.

Analitzades totes aquestes circumstàncies, des de L’Eix lamenten que siguem “un país en realitat pobre que pren decisions de país ric”. “No oblidem que aquí seguim pagant tots els impostos i que només ens van deixar endarrerir els que havíem de pagar durant la primera onada”, emfatitza el seu president. Una circumstància que tampoc ha anat pas acompanyada d’ajudes directes, ja que “l’únic que ens han posat sobre la taula són crèdits ICO i la possibilitat d’acollir-nos als ERTE“.

“Al final no ens ajudarà ningú i, si ens en sortim, serà per nosaltres, perquè des del Govern central fins a la Generalitat, quan han tingut la facultat de fer alguna cosa, ho han fet malament“, sentència Puig. “Jo, que sempre soc optimista, ara veig que ens trobarem amb problemes greus, perquè la gent ja s’ha descapitalitzat del tot i estan posant recursos de les seves butxaques; quan aquests s’acabin hauran de tancar definitivament la barraca”, augura.

Fotografia | Laura Lafuente

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt