El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Jaume Degàs, president del Casal de Gent Gran Bascònia / DGM

La COVID-19 obliga a suspendre la Setmana de la Gent Gran

Societat

La setena edició consecutiva de la Setmana de la Gent Gran de Sant Andreu haurà d’esperar al 2021. Així ho hadecidit la Taula Radars Sant Andreu, la qual des de fa anys organitza i vetlla pel bon desenvolupament de tot el reguitzell d’activitats. El motiu: les possibilitats de contagi per COVID-19 entre els membres d’aquest col·lectiu de risc. Un fet, però, que no suposarà aturar el projecte comunitari que porta el mateix nom.

 

Segons confirmen a L’Exprés de Sant Andreu fonts del projecte Radars, al principi es van plantejar dues opcions: “Tirar la setmana endavant, que era la nostra voluntat, o en cas contrari, plantejar de fer alguna cosa telemàtica“. La qüestió, però, és que un cop es va compartir la proposta amb la resta d’entitats que conformen la taula, en la qual hi són representats els centres cívics i els Centres d’Atenció Primària (CAP) de Sant Andreu, es va arribar a la conclusió que “degut a les mesures COVID-19, no es poden dur a terme activitats presencials i tampoc encaixava que s’anomenés ‘Setmana de la Gent Gran’ a l’organització d’una o d’un parell d’activitats telemàtiques”, assenyalen les fonts.

“Per exemple, el ball en línia, el Chi Kung, la gimcana intergeneracional o l’obra de teatre, eren activitats que eren inviables de dur a terme si s’havien de complir les mesures de seguretat”, exposen. Tota una sèrie d’esdeveniments que fins i tot tenien ja la partida pressupostària assignada, perquè “hi havia la ferma voluntat de celebrar la setmana”, però que, enguany, pel coronavirus, finalment no podrà ser.

Si més no, els que no s’aturen són els membres i entitats del projecte Radars, el qual “ha tractat de mantenir en tot moment la mateixa essència”. Si bé les persones que, voluntàriament, trucaven de forma quinzenal o setmanal des de l’oficina de Serveis Socials als 90 usuaris van haver de delegar el servei als professionals de l’Ajuntament quan es va declarar l’Estat d’Alarma, ara han volgut tornar a estar al peu del canó.

“Els voluntaris han decidit fer les trucades des de casa seva, pel que no podem fer una altra cosa que agrair la seva entrega”, valoren. Tot plegat, per seguir acompanyant telefònicament a les persones grans en situació de soledat no desitjada i saber com es troben. “Al final Radars no és un projecte propi de l’administració, sinó que és un projecte comunitari on participen tot d’entitats, farmàcies i associacions, que volen acompanyar i tenir cura de les persones que viuen soles”, sintetitzen. Per aquesta raó, des del projecte conviden a totes les persones i entitats que vulguin col·laborar, a sumar-se.

Fotografia | Jaume Degàs presideix el Casal de Gent Gran Bascònia, un dels equipaments tancats per evitar la propagació de la COVID-19 entre els usuaris / DGM

1 Comentari

  1. Me acuerdo de cómo vendían humo en verano unos y otros sobre vacunas, control de la situación, etc. Con esa soberbia característica del hombre actual… Empieza la realidad con el invierno, empieza el show, vayan pasando.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt