El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sant Andreu manté a ratlla la COVID-19 i torna a reduir els nous contagis

Societat

Segona setmana consecutiva amb les PCR positives a la baixa. Tal com recullen les darreres dades del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, entre el 28 de setembre i el 4 d’octubre Sant Andreu de Palomar ha registrat 33 nous contagis de COVID-19. Una xifra que representa cinc casos menys que l’anterior període i gairebé una vintena menys respecte fa quinze dies.

 

Aquestes dades allunyen el territori de situar-se entre els barris més castigats de tota Barcelona i, el que és més important, ubiquen el risc de rebrot molt per sota de la mitjana de la ciutat. Mentre que actualment Sant Andreu de Palomar reporta 56 casos per cada 100.000 habitants, la mitjana barcelonina gairebé dobla l’aritmètica. Una tendència en positiu a escala local que també es repeteix al districte, el qual aquesta darrera setmana ha comptabilitzat 129 nous positius, quatre menys que fa una setmana i una setantena menys respecte fa dues.

Pel que fa a la distribució de casos per franges d’edat, el col·lectiu d’andreuencs més perjudicat és el dels adults d’entre els 35 i els 64 anys, amb 18 casos positius, mentre que a distància els segueixen els joves d’entre 15 i 34 anys (nou casos). Pel que fa als menors de 14 anys, només se n’han detectat tres nous casos, la mateixa xifra que entre els majors de 65 anys.

Tot i aquesta baixa incidència entre els menors, cal posar de relleu que a dia d’avui hi ha vuit grups escolars confinats, després de reportar algun cas positiu entre els alumnes aquesta mateixa setmana o les dues anteriors. Mentre que a l’Institut Dr. Puigvert, l’Escola Ignasi Iglésias, l’Escola La Maquinista, el centre de formació professional Barcelona Vitae Sant Andreu i el Jesús, Maria i Josep només tenen un grup confinat respectivament, al Jesús Maria de l’avinguda Meridiana s’han hagut de confinar tres aules senceres, segons les dades del Departament d’Educació.

Per últim, destacar que l’índex de reproducció del coronavirus entre els veïns del nord de Sant Andreu és de 1.08 punts, mentre que al sector sud és de 1.17. Això vol dir que, per cada veí contagiat, s’infecta més d’una persona.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt