El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Airbnb es resisteix a desaparèixer del mapa

Economia

Ni la COVID-19, ni les restriccions al turisme, ni la crisi econòmica que es comença a desplegar. Després de la gran davallada de l’oferta per llogar apartaments o habitacions a Sant Andreu de Palomar a través d’Airbnb, la plataforma es resisteix a desaparèixer del mapa. Tal com ha pogut comprovar L’Exprés de Sant Andreu, per una data tan significativa com serà el pont del Pilar, encara s’ofereixen tres apartaments complets i fins a nou habitacions privades al nucli urbà.

 

Pràcticament són els mateixos habitatges que es llogaven cap a mitjans de maig, quan es van començar a flexibilitzar les restriccions de la mobilitat. Per tant, a diferència d’altres propietaris que han passat a oferir els seus habitatges en el parc del lloguer convencional, aquesta dotzena es resisteixen a abandonar la fórmula del lloguer turístic. Pel que fa a la mitjana de preus per habitació, aquesta se situa al voltant dels 50 euros/nit, xifra que se situa notablement més baixa si es compara amb l’opció a allotjar-se als dos hotels més propers al nucli urbà (80 euros/nit de mitjana).

Ha tingut alguna repercussió el traspàs d’aquests habitatges al mercat de lloguer convencional? Pel que fa als preus: molt lleugerament, tot i l’increment ostensible d’oferta als portals immobiliaris. Mentre que el metre quadrat al maig es llogava al districte per 14,23 euros/mes, aquest agost ha tancat en els 13,34 euros/mes, la xifra més baixa dels darrers dotze mesos segons el portal Habitaclia.

Fotografia | Arxiu

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt