El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La xifra de veïns amb COVID-19 creix fins als 140 positius setmanals

Societat

El nombre de veïns que s’han contagiat de COVID-19 no s’atura i ja acumula quatre setmanes a l’alça. Segons les darreres dades del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, entre el 20 i el 26 de juliol un total de 140 veïns del districte van donar positiu a les proves PCR, el que suposa un 36% de casos més respecte al període anterior i 35 vegades més respecte a la mateixa setmana del mes de juny.

 

Com a dada positiva, però, s’ha de destacar que l’increment exponencial dels darrers dies sembla haver-se frenat, ja que fins ara el nombre de contagiats es multiplicava pràcticament per tres. Respecte a altres districtes de la ciutat, el de Sant Andreu és el cinquè que més casos reporta, per darrere de Nou Barris (202), Sant Martí (217), L’Eixample (240) i Sants-Montjuïc (249).

Pel que fa a Sant Andreu de Palomar, el nombre d’andreuencs contagiats en la darrera setmana és de 38, xifra que situa al nucli històric entre els deu dels 73 barris de Barcelona amb més positius. Pel que fa a la franja d’edat més afectada, aquesta és la dels joves entre 15 i 34 anys amb 18 casos en el darrer període, mentre que només tres veïns majors de 65 anys s’han infectat amb el virus.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha comparegut aquest dilluns per fer una nova crida a la responsabilitat de la ciutadania i ha advertit que “els propers deu dies seran clau” per determinar si caldrà prendre mesures més restrictives. Pel que fa a l’Ajuntament de Barcelona, aquest ja ha activat més agents cívics per conscienciar al veïnat de Sant Andreu de la necessitat de complir les mesures de protecció i l’obligació de dur ben posada la mascareta.

Fotografia | Ajuntament de BCN

2 Comentaris

  1. Ayer, en la calle Segre, de 200 contados, 35 con mascarilla bien puesta. Otros 40 por debajo de la nariz y 125 sin mascarilla (bajada o quitada).
    En todo el día de ayer, no vi ni un coche de policía.
    Vi también grupos de jóvenes sin mascarilla y consumiendo en la calle Segre.
    Caos y anarquía total en la Bcn de Colau, los aliados del Covid.

  2. La guàrdia urbana o mossos a Sant Andreu la seva presencia és nul.la.
    I tothom fa el que li rota. Apart d grups d gent jove … gent gran amb la mascareta bAixada o per sota del nas n hi ha molta …. per no dir als bars sense distància de seguretat i tothom sense mascareta com si el fet d Asseure’s al bar els convertissin en immunes

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt