El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sant Andreu tindrà agents cívics per recordar les mesures antiCOVID-19

Societat

L’Ajuntament de Barcelona ha ampliat fins a 230 el nombre d’agents cívics i informadors desplegats als carrers de tota la ciutat per tal de lluitar contra els nous rebrots de la COVID-19. De fet, part d’aquest equip treballarà específicament a Sant Andreu, ja que és un dels districtes on s’ha observat la necessitat de reforçar més les mesures de prevenció. La seva actuació se centrarà a informar i recordar a la ciutadania les mesures higièniques de protecció i distància necessàries per evitar contagis, així com recordar l’obligatorietat de dur posada la mascareta correctament.

Banner Ajuntament 300x250
 

Per resoldre determinades actuacions, l’equip inclourà també personal de mediació per quan sigui necessari transmetre aquests missatges en altres idiomes o quan s’actuï en punts i/o situacions de major risc dins del territori. En paral·lel, el consistori també ha comunicat que es treballa en una campanya específica per a la gent jove, atès que bona part dels nous contagis que s’estan produint ara mateix es concentren en la població que té entre 25 i 44 anys.

El reforç municipal també es traduirà en una major activitat dels serveis de neteja municipals, que tot i que no han deixat de fer serveis de desinfecció específics durant els últims mesos, han preparat ara un pla d’actuació que suposa incrementar la freqüència d’actuació en els contenidors i al voltant d’equipaments sensibles com poden ser centres d’atenció primària, hospitals, residències o places d’estada de la ciutadania.

Un operari, durant les tasques de desinfecció // AJUNTAMENT DE BCN

L’anàlisi diària que fa l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) mostra com en les darreres setmanes s’ha produït un repunt del nombre de contagis de COVID-19. En el cas de Sant Andreu les dades han revelat com, en la darrera setmana del 13 al 19 de juliol, el nombre d’andreuencs que es van infectar va ser pràcticament el triple que el període anterior: de 36 a 94 casos setmanals.

Fotografia | Ajuntament de Barcelona

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt