El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sant Andreu gairebé triplica els positius de COVID-19 en una setmana

Societat

Sense aturador ni aparent control. Les darreres de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) han revelat com, en la darrera setmana del 13 al 19 de juliol, el nombre de veïns de Sant Andreu que es van infectar amb COVID-19 va ser pràcticament el triple que el període anterior: de 36 a 94 casos setmanals. Unes xifres que s’acumulen a les registrades al llarg de finals de juny i principis de juliol i que deixen una mitjana preocupant: ara ja tornen a haver 63 casos per cada 100.000 habitants al Districte.

 

Aquest fet situa a Sant Andreu en el quart lloc dels districtes amb més contagiats de Barcelona, per darrere de Sants-Montjuïc (130 casos/100.000 habitants), Ciutat Vella (79 casos per cada 100.000 habitants) i l’Eixample (79 casos per cada 100.000 habitants). En aquest sentit, la incidència del virus a Sant Andreu creix de forma exponencial, ja que setmana rere setmana el nombre de PCR positives es multiplica consecutivament per tres.

Davant de l’increment que s’ha produït no només a Sant Andreu, sinò a tota Barcelona, el Govern de la Generalitat de Catalunya va prendre la decisió aquest divendres passat de començar a aplicar novament restriccions i recomanar no sortir de casa si no és imprescindible, almenys durant 15 dies. Tot plegat, per frenar la propagació de la COVID-19. De fet, la mateixa consellera de la Presidència, Meritxell Budó, va apel·lar al “deure cívic” dels ciutadans per respectar aquestes recomanacions, amb tal d’evitar “mesures més dràstiques“. Segons va avançar, aquesta serà “la darrera oportunitat” per esquivar un nou confinament.

Per ara han quedat prohibides les reunions amb més de deu persones i les visites a les residències, alhora que s’ha suspès novament l’obertura dels espais esportius o els espectacles culturals sense autorització sanitaria. En cas de fer desplaçaments, l’executiu català considera fonamental que sigui amb els membres d’una mateixa unitat familiar, ja que “els contagis s’estan produint en trobades familiars i socials“, ha destacat la consellera.

Entre les excepcions per sortir de casa que contempla el Govern de la Generalitat està la possibilitat d’anar a treballar si no es pot fer de forma telemàtica, desplaçar-se a centres sanitaris, acompanyar persones grans, nens o dependents, anar a establiments essencials o amb cita prèvia si no ho són, desplaçar-se a entitats bancàries o d’assegurances, així com fer trobades esportives o d’oci amb les persones de convivència habitual.De fet, també han quedat prohibides les reunions amb més de deu persones i les visites a les residències.

Aquest darrer cas esdevé fonamental que sigui amb els membres d’una mateixa unitat familiar, ja que “els contagis s’estan produint en trobades familiars i socials“, ha destacat la consellera de Salut, Alba Vergés. “L’important és deixar de socialitzar“, ha sentenciat.

Fotografia | Un operari, durant les tasques de desinfecció del passat abril // AJUNTAMENT DE BCN

3 Comentaris

  1. Cuando no se respeta la ley y las mascarillas están de adorno para la mayoría, pasan estas cosas.

    Hoy, el diario La Vanguardia habla de una vacuna para el 2022.

    Los próximos inviernos serán duros, desfilarán los cadáveres a decenas por Sant Andreu y BCN por culpa del COVID-19 y de la falta de respeto a la ley que impera en esos territorios.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt