El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Adjudicades les obres del nou edifici i del casal de joves de Casernes

Societat

Nova passa endavant a les Casernes. L’Ajuntament de Barcelona ha adjudicat aquest dimarts la construcció d’un nou edifici a l’empresa Beta Conkret SA per un import de 15,35 milions d’euros amb IVA. Ara la promotora haurà d’aixecar els 152 habitatges dotacionals per a persones grans amb 38 places d’aparcament, així com el nou equipament per a gent jove en un cos annex.

 

Si bé l’equip tècnic de l’Ajuntament havia calculat el cost del conjunt de l’obra al voltant dels 17,9 milions d’euros, finalment s’ha adjudicat a la tercera empresa que demanava menys diners per desenvolupar-lo (-14,3%). De fet, les altres dues empreses han sigut descartades per presentar unes ofertes temeràriament baixes. Aquest edifici s’ubicarà entre els actuals blocs que fa anys va construir Regesa i la comissaria dels Mossos d’Esquadra, de manera que el projecte de Casernes incorporarà una nova peça després que setmanes enrere s’estrenés el segon sector del Parc d’Antoni Santiburcio.

Com la resta d’edificis del sector, el nou bloc dissenyat per Josep Llinàs també tindrà diferents alçades (tres torres de fins a 12 pisos) i un cos annex pel casal de gent jove. A la planta baixa s’ubicaran els espais comunitaris i les sales polivalents pròpies dels habitatges dotacionals per a les persones grans, així com les instal·lacions necessàries per a la recollida selectiva neumàtica de residus. Alhora, les cobertes també passaran a ser espais comunitaris per als usuaris.

Està previst que les obres s’allarguin durant 26 mesos i el procés de lliurament de les claus no es contempla fins al 2023 aproximadament, com a conseqüència de l’aturada provocada per la COVID-19. En paral·lel també s’aixecarà l’espai jove, l’accés del qual serà pel camí del parc, però les seves activitats majoritàriament es duran a terme en una planta subterrània il·luminada per finestrals en altura i un gran pati anglès en contacte amb el parc d’Antoni Santiburcio. Respecte al nom que adquirirà l’equipament, Jaume Oller, aquest correspon al del primer jove que va morir en la Guerra Civil a Sant Andreu de Palomar (precisament, en el que avui és el passeig de Torras i Bages).

Fotografia | Ajuntament de BCN

1 Comentari

 1. Beta Conkret ha presentat una rebaixa del 14,3% sobre el preu pressupostat.
  Això significa que l’arquitecte havia sobrevaluat el preu?
  Jo crec que no.
  Ara bé, quan hi hagin accidents laborals, per manca de previsió, qui tindrà la culpa?
  Quan en teoria, els terres de les diferents plantes, hagin d’aguantar 450 Kg/m2 n’aguantin 250, si te lloc un accident més enllà dels 10 anys, qui es farà càrrec de les pressumptes víctimes?
  És ben veritat, la manca de moral per part dels promotors i dels constructors.
  Però sobretot dels promotors.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt