El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Unanimitat política per donar suport al comerç de proximitat

Economia

Reanimació comercial. El Ple de Sant Andreu ha aprovat aquest dijous per unanimitat el pla elaborat per Junts per Catalunya, el qual pretén insuflar aire al comerç de proximitat de Sant Andreu. Segons la consellera de JuntsxCat, Anna Satorra, la mesura ha de servir per donar suport a un sector molt perjudicat per l’aturada provocada per la COVID-19.

 

Satorra ha recordat que el decret de l’Estat d’Alarma del passat 14 de març va obligar a tancar els comerços no essencials, així com bars i restaurants, com a mesura de seguretat i salut pública del conjunt de la ciutadania. Una aturada econòmica que ha afectat greument al teixit comercial i que encara es pot agreujar més: “Ara comença una greu crisi econòmica i social i és per aquest motiu que les administracions hem de donar un cop de mà per revertir aquesta situació, agreujada pels casos d’impagaments d’ERTOS o l’augment de l’atur”, ha assenyalat la consellera.

El paquet de mesures inclou una campanya perquè els establiments no associats es vinculin a eixos i associacions comercials, l’agilització i l’avançament dels pagaments de les subvencions a aquestes entitats, així com posar en marxa la prova pilot de l’Àrea de Promoció Econòmica Urbana (APEU) del carrer Gran de Sant Andreu.

A més, la proposta aprovada per tots els grups polítics inclou l’acceleració de tota la tramitació de les sol·licituds d’ampliació de l’espai de les terrasses de bars i restaurants del districte de Sant Andreu, així com ajudes per costejar la il·luminació dels carrers per Nadal, “ja sigui via increment de la subvenció municipal o via espònsors”, entre d’altres.

Segons la consellera del Govern andreuenc responsable de l’àrea comercial, Isabel Loscos (PSC), l’Ajuntament ja treballa en una campanya perquè els botiguers que vulguin es puguin associar a les entitats existents, alhora que ha assegurat que “en breus” es procedirà al pagament de les esmentades subvencions. Respecte a l’APEU, la socialista ha avançat que “no tenim la norma jurídica per dur-lo a terme” i que fins ara només s’ha aprovat un avantprojecte de llei per poder-lo desenvolupar.

Per últim, Loscos ha reconegut al ple que hi ha un problema amb la tramitació de les llicències per instal·lar o ampliar les terrasses degut a l’augment de sol·licituds. Una circumstància que, per pal·liar-la, ha explicat que s’ha decidit incrementar el personal de l’oficina que centralitza aquestes peticions, mentre que en paral·lel els responsables del Districte fan un seguiment propi. Per últim, Loscos ha recordat que la regidora de Comerç, Montserrat Ballarín, ja va anunciar que l’enllumenat de Nadal passaria a subvencionar-se d’un 50% fins a un 75% per animar la propera campanya.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt