El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sant Andreu frega els 300 contagiats, però la corba s’aplana

Societat

Les tendències nacionals finalment aterren a Sant Andreu. Després d’un cap de setmana sense xifres oficials sobre el nombre de persones que han donat positiu al test del coronavirus, aquest vespre de dilluns el Departament de Salut ha fet públic que a Sant Andreu de Palomar s’han registrat 292 casos des de l’inici de la crisi. Aquesta dada suposa un increment del 9,8% respecte a divendres passat, el que suposa un creixement a menor ritme que anteriors dies.

 

Pel que fa a territoris, Sant Andreu nord continua acumulant més persones contagiades tant en nombres absoluts (150), com en la mitjana de casos per habitants respecte a Sant Andreu sud (142). Tot i això, cal tenir en compte que aquestes xifres representen a les persones a les quals els han fet la prova del COVID-19.

Aquestes dades del Departament de Salut, però, poden ser esbiaixades respecte a la realitat sanitària. No a tothom amb simptomatologia se li ha practicat el test. De fet, la instrucció governamental a les persones que no formen part de cap col·lectiu de risc, és quedar-se confinades a casa fins que superin la malaltia i informar a les autoritats sanitàries del seu estat a través d’un aplicatiu. Per tant, els registres oficials podrien quedar desvirtualitzats si es fessin els tests massius que reclamen nombrosos epidemiòlegs.

Un exemple claríssim és el de la Casa Asil de Sant Andreu. Fins divendres passat la institució va comptabilitzar 41 defuncions des de l’inici de la pandèmia, però a només sis víctimes mortals se’ls va poder certificar que eren portadores de coronavirus. La resta van morir sense saber una possible relació i a dia d’avui la direcció de la residència encara espera que l’administració corresponent els faci arribar les mostres.

Fotografia | Amouris Coss

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt