El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Llaç groc ajuntament / DGM

Lucía Martín retira el llaç groc per ordre judicial

Política

La regidora del Districte de Sant Andreu, Lucía Martín, ha retirat el llaç groc que penjava de l’Ajuntament de la plaça d’Orfila. D’aquesta manera, l’executiu ha acatat la sentència judicial d’aquest divendres, que ha obligat a treure aquest símbol de tots els espais municipals. Cal posar de relleu, però, que només als districtes governats per regidors de Barcelona en Comú es mantenia el llaç a la façana. Pel que fa als districtes sota el control dels socialistes, aquest va desaparèixer tan bon punt van assumir les regidories.

 

L’ordre judicial té els seus orígens en la denúncia presentada per l’associació Advocats Catalans per la Constitució el passat 29 de juliol de 2019. Un cop analitzada, el Jutjat Contenciós Administratiu número 6 de Barcelona, ha determinat que el llaç groc és un “símbol partidista”, ja que recorda als presos polítics. El mateix jutge ha afegit que la seva exhibició va en contra de la “neutralitat institucional” a la que s’ha de sotmetre l’Administració pública, motiu pel qual ha ordenat la seva “retirada immediata”.

Per últim, destacar que el llaç groc de la plaça d’Orfila ha patit diverses agressions al llarg de tots els mesos que ha estat penjat, fet que ha provocat la seva reiterada substitució i la col·locació final en una finestra del segon pis. L’Exprés de Sant Andreu va poder captar un home en evident estat d’embriagadesa com intentava arrencar el llaç al maig de 2018. Mesos més tard, l’ultra Raúl Macià sí que aconseguia el seu objectiu, tot i que al cap de poc entraria a la presó per agredir a set persones que havien penjat una estelada a Manresa.

2 Comentaris

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt