El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Llaç groc ajuntament / DGM

Restituït el llaç groc a la façana de l’Ajuntament

Política

Aquest dijous el Districte de Sant Andreu ha tornat a penjar un nou llaç groc a la façana de l’Ajuntament, després que dos membres del grup d’ultradreta Brigada Bagenca arrenquessin l’anterior el passat 20 d’agost. De fet, l’endemà dels fets la regidora de Sant Andreu, Laia Ortiz, va comunicar a través de les xarxes socials que ja s’havia efectuat l’encàrrec de restituir-lo.

Banner Ajuntament 300x250
 

El llaç groc, símbol que demana l’alliberament dels presos polítics catalans, penja a l’Ajuntament des de l’acord al qual van arribar els membres de la Junta de Portaveus del Districte. Per aquest motiu, la mateixa regidora ha condemnat “la retirada per la força de símbols legítims en dependències municipals”.

Pel que fa als grups municipals, ERC ha denunciat la “intolerància” dels qui van perpetrar l’atac i ha assenyalat que “davant la seva impunitat, la nostra perseverança”. “Tants traureu, tants posarem“, han resumit en un tuit. En la mateixa línia, el PDeCAT ha mostrat la seva satisfacció pel fet que el llaç groc “torni a lluir” a la seu del Districte “en record dels presos i preses polítiques”. Línia similar a la que ha tuitejat la CUP – Capgirem Barcelona de Sant Andreu.

En canvi, el conseller de Ciutadans, Jordi Obón, ha considerat una “irresponsabilitat” el fet que el Govern d’Ada Colau hagi tornat a posar el llaç al balcó. Al seu parer, aquest és un símbol “d’exclusió de la majoria de catalans” i ha afegit que els “carrers són de tots”. Per últim, ni el PSC ni el PP s’han pronunciat al respecte en les seves corresponents xarxes.

Fotografia | DGM

3 Comentaris

  1. Este lazo representa una lucha justa, la libertad de quien no debería estar encarcelado, pero también representa una linea política que no todos los vecinos del distrito apoyamos. Que son presos políticos no lo voy a discutir pero no podemos esconder detrás de un lazo amarillo una campaña independentista donde nos englobáis a todas. Sant Andreu es un distrito intercultural y si yo respeto que se tenga el lazo en la institución (ojo respeto y no comparto, creo que es algo personal y que no representa a la totalidad del distrito ni de la ciudad) Pediría que si alguien se expresa, con educación, en sentido contrario, tampoco se le ataque o insulte. Esto no es una lucha…..ni todos los que llevan el lazo amarillo son independentistas, ni todos los que están en contra del mismo son fascistas. Y por supuesto la mayoría en el distrito somos personas llegadas de mil sitios que hemos hecho de Sant Andreu un gran distrito y que con los años ha ido mejorando. Estoy muy muy segura que tenemos muchas mas cosas en común que lo que nos separa…….Y los colores son eso……COLORES!!!!!

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt