El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Òmnium demana l’amnistia pels tres andreuencs represaliats

Política

Òmnium Cultural ha organitzat aquest dissabte una nova recollida de signatures per l’amnistia. L’acció, que ha tingut lloc a la plaça d’Orfila i a una vuitantena de punts d’arreu del país, ha comptat amb la participació de persones represaliades per l’Estat espanyol “per exercir llibertats i drets fonamentals“, segons ha comunicat l’entitat. En el cas de Sant Andreu, aquestes són els veïns Josuè Sallent, responsable del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CCTI), i Ivan Altimira i David Carmona, militants de la CUP.

 

L’objectiu de la recollida de signatures és aconseguir nous suports a la llei d’Amnistia i “visibilitzar així que l’amnistia és l’única solució global que abraça el conjunt de les persones represaliades pel procés català”, ha expressat l’organització en un comunicat. En paral·lel, el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha insistit al govern espanyol en l’acte central que “si vol esmenar la injustícia que ha comès, si vol resoldre el conflicte polític per vies democràtiques i polítiques, haurà de reconèixer el dret a l’autodeterminació i aprovar una amnistia“.

“Òmnium, com a principal entitat de la societat civil, serà pal de paller perquè cap persona represaliada quedi al marge d’aquesta eina global que es diu amnistia”, ha sintetitzat el vicepresident.

Fotografia | Òmnium Sant Andreu

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt