El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Josue Sallent

Llibertat amb càrrecs per Sallent, andreuenc i alt càrrec del Govern

Política

Després de passar dues nits en comissaria, l’andreuenc i responsable del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CCTI) del Govern de la Generalitat de Catalunya, Josuè Sallent, ha quedat en llibertat amb càrrecs. Així ho ha dictaminat el titular del Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona aquest matí de divendres, el qual l’obligarà a comparèixer setmanalment a les dependències judicials.

 

Juntament amb els altres detinguts del passat dimecres, Sallent està sent investigat per delictes de prevaricació, malversació i desobediència. Si bé els acusats s’han negat a declarar, el fiscal no li ha demanat privació de llibertat, pel que ha quedat en llibertat amb càrrecs. Fora de la Ciutat de la Justícia, milers de persones s’han mobilitzat per donar suport als detinguts, els quals aniran tornant progressivament a les seves respectives llars.

Si més no, abans se li ha fet un requeriment a Sallent perquè s’abstingui de fer qualsevol actuació que pugui ser considerada com un delicte de desobediència. Una actitud que, per exemple, podria anar vinculada a seguir amb els preparatius del referèndum o continuar posant en marxa determinades estructures d’Estat. Segons ha explicat els advocats dels acusats, aquests han declarat emmanillats i en demanar treure-se-les per declarar, el jutge s’ha negat al·ludint a motius de seguretat.

Les detencions i registres que va dur a terme la Guàrdia Civil també van comportar que el cos militar es presentés al domicili particular de Sallent i l’escorcollés, mentre ell era detingut a la seu de l’empresa pública. Tal com va explicar la seva dona mitjançant les xarxes socials, els agents de l’Institut Armat es van endur tots els dispositius electrònics que l’alt càrrec del Govern tenia a casa, així com el mòbil i l’ordinador de la seva parella.

Dijous al vespre un centenar de persones es va aplegar a la plaça d’Orfila per solidaritzar-se amb el veí de Sant Andreu de Palomar, rebutjar l’actuació policial i denunciar la “repressió” del Govern de l’Estat espanyol a qualsevol actitud favorable a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre, actualment suspès cautelarment pel Tribunal Constitucional. En aquest sentit, diferents entitats i partits sobiranistes han convocat aquesta nit a les 22:30 hores a la plaça de la Pomera una encartellada massiva de carrers amb cartells proreferèndum.

Per la seva part, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha celebrat la posada en llibertat dels alts càrrecs del Govern, a qui ha esmentat com “amics i companys”. Segons Puigdemont, han sigut alliberats “després d’una detenció injusta i abusiva” i els ha comunicat que “la vostra dignitat és la seva vergonya”

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt