El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Activistes antidesnonament denuncien que Lucía Martín els ha enviat policia

Societat

Acció sorpresa. Aquest dilluns al matí una vintena de persones del Sindicat d’Habitatge de Sant Andreu i altres col·lectius afins han ocupat les oficines dels Serveis Socials de Garcilaso per aconseguir una alternativa habitacional digna per a la Nadia, el Majid i els seus fills de 9 i 11 anys. El seu problema: la família del carrer de Biscaia 334 s’havia d’enfrontar aquest dimarts al sisè intent de desnonament. En comptes d’ajudar a trobar una solució, però, la regidoria d’Habitatge de Lucía Martín hauria trucat als Mossos d’Esquadra per desallotjar els activistes de les oficines municipals.

 

Segons han explicat fonts del sindicat a L’Exprés de Sant Andreu, ha sigut la pròpia directora dels Serveis Socials de Garcilaso qui ha alertat a l’equip negociador del Sindicat d’Habitatge que la regidora havia trucat a la policia per fer-los fora de les instal·lacions: “Estàvem debatent el tercer punt dels acords quan la directora ha marxat i en tornar ens ha dit que la regidoria d’Habitatge no li permetia comprometre’s a acceptar una alternativa habitacional estable per la família i que la regidoria de Lucía Martín havia demanat que enviessin els Mossos d’Esquadra a l’oficina”, han assenyalat.

Per entendre què feien els membres del sindicat a Serveis Socials amb la família, cal retrocedir  als orígens del cas.  Mesos enrere, l’empresa que els lloga l’actual pis del carrer de Biscaia, Llogatalia SL, va decidir fer-los fora de la seva vivenda de Sants. A final, però, “els va concedir aquest habitatge temporal a Navas perquè poguessin trobar una alternativa, però els ha sigut impossible vist com està el mercat”, han explicat des del sindicat a aquest mitjà de comunicació. Finalment Llogatalia SL va decidir obrir un procés legal de desnonament contra la família i des d’aleshores ja porten cinc desallotjaments aturats a la porta de casa seva.

“Si el procés legal obert continua el seu curs, demà dimarts s’enfrontaran al seu sisè intent de desnonament“, han alertat des del Sindicat d’Habitatge. Què ho podria evitar? O bé s’aconsegueix aturar-lo a la porta gràcies a una important presència veïnal, o bé la família accepta la proposta dels Serveis Socials. Aquesta: una habitació de pensió a Santa Coloma amb quatre llits. “Com que trobem que no és una alternativa digna pel Majid, la Nadia i els seus fills, hem decidit anar a Serveis Socials per aconseguir un nou acord”, han afegit les mateixes fonts.

“Al final, en cas que demà s’executi el desnonament, hem arrencat de Serveis Socials el compromís de buscar una alternativa habitacional propera a Sants, que és on estudien els fills i d’on van i venen cada dia”, han subratllat des del sindicat. “A més, hem exigit que sigui un habitatge digne per una família amb nens; que tingui lavabo i cuina propis, no l’habitació de pensió que els oferien”, han afegit.

“El tercer criteri que hem posat sobre la taula és que aquesta solució fos estable per evitar que d’aquí a un mes els tornessin a fer fora, però aquest punt s’han negat a incloure’l perquè el cas està pendent de resolució a la mesa d’emergència”. Una negativa a l’equip negociador que, a més, ha anat acompanyada de l’avís als Mossos d’Esquadra per desallotjar-los de les dependències municipals. “Vist que ens han acceptat els dos primers punts, que han trucat a la policia i que la Nadia ha hagut de ser traslladada en ambulància a un hospital per l’atac d’ansietat que ha patit per tot plegat, finalment hem decidit marxar”, han detallat des de l’organització.

ACTUALITZACIÓ | Finalment la família ha decidit acollir-se a l’oferta dels Serveis Socials, pel que finalment no s’executarà el seu sisè desnonament. Pel que fa a l’Ajuntament, aquest ha fet arribar a darrera hora de la nit de dilluns una nota on es detalla que tenen “la mesa d’emergència denegada i està a l’espera de resolució del recurs que va presentar l’agost passat”. Respecte a l’acció del Sindicat d’Habitatge, el consistori reconeix que “l’ocupació va transcòrrer amb certa normalitat i les treballadores socials van serguir treballant, sense avisar ni Mossos ni GUB tal i com es va acordar entre la regidoria d’Habitatge i els Serveis Socials”. Si més no, detallen que “en un moment donat, les persones que ocupaven van agafar expedients (documentació personal i confidencial) i els van començar a tirar per la finestra; és en aquell moment que des del Centre de Serveis Socials es va decidir trucar al 112 (tal i com es fa en aquests casos)”. Quan els activistes van marxar, ni Guàrdia Urbana ni els Mossos d’Esquadra havien arribat a les instal·lacions.

Fotografia | Barcelona en Comú

1 Comentari

  1. Trono que serveis sosials o la regidora del ajuntamen de Barselona es una persona poc donada a arreglar lo de la vivienda
    Soc de 500×20 aneu a parla am ells o la asosiasio de veis de San Andreu i parleu am una noya que se diu Silvia

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt