El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El temporal ‘Glòria’ sacseja Sant Andreu

Societat

Borrasca inèdita. El temporal ‘Glòria’ ha deixat (i deixarà) estralls als carrers de Sant Andreu de Palomar. De fet, resulta difícil recordar un temporal que s’hagi allargat amb aquesta virulència durant tants dies i que hagi aconseguit tombar tants arbres i motocicletes. Segons les dades recollides pels comptes meteorològics del territori, SantAndreuMeteo i MeteoSantAndreu, el fenomen per ara ha deixat més de 40 litres d’aigua per metre quadrat i cops de vent que han arribat als 60 km/h.

 

Aquesta força del vent ha provocat la caiguda del mític emblema de l’Auto Rentat Meridiana, l’acordonament d’una de les façanes de l’Hipercor i la caiguda de part del sostre del Centre Esportiu Municipal Sant Andreu – La Sagrera que hi ha a la confluència de la rambla de l’Onze de Setembre i el carrer de Santa Coloma. Ensurts de diferent gravetat que, segons sembla, no han suposat cap mal major per als veïns.

En el mateix sentit, el CN Sant Andreu ha hagut de tancar la piscina Pere Serrat per poder reparar els desperfectes que ha causat la ventada i la pluja aquesta matinada. Unes incidències que no han pogut ser solucionades fins al migdia d’aquest dimarts, quan s’ha reobert la piscina als usuaris. En canvi, la UE Sant Andreu porta des de dilluns amb totes les activitats suspeses. Tal com assenyala el club als seus canals oficials, encara no saben quan es recuperarà la normalitat: “Dependrà del temps que faci i de les ordres i/o recomanacions de les autoritats”.

Més enllà de la imatge que han donat les papereres plenes de paraigües trencats, el mobiliari públic ha sigut protagonista al llarg d’aquestes tres jornades. A hores de tancar aquesta edició, s’han deixat veure nombroses branques a terra, algunes prou importants com la que ha caigut a sobre d’un cotxe al carrer d’Arquímedes o al carrer del Cinca amb Segadors. En la mateixa línia, també han aparegut arbres amb les arrels enlaire, com ha sigut el cas d’un taronger al carrer de Pons i Gallarza amb Vintró o un exemplar de la plaça de Can Fabra. En canvi, alguna palmera del Parc de la Pegaso s’ha partit per la meitat (l’espai resta tancat al públic).

El sostre del CEM Sant Andreu – La Sagrera, sense les planxes que han caigut a la rambla // DANIEL SANCHEZ

L’Ajuntament de Barcelona manté activada l’alerta per ventades i la fase d’emergència per mal estat de la mar des del passat diumenge. Per aquest motiu s’ha recomanat a la ciutadania que augmenti la precaució. Només a Barcelona s’ha efectuat 825 trucades al 112 i als Bombers fins a les 9 hores d’aquest dimarts. Segons els experts, el punt àlgid del temporal Glòria no començarà a cessar fins demà al migdia aproximadament.

Fotografia | @transportcat

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt