El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Obres al Parc de les Casernes / DGM

Una fundació construirà 80 pisos assequibles a les Casernes

Societat

L’Ajuntament de Barcelona ha cedit un solar municipal de les Casernes de Sant Andreu a la Fundación Toda Ayuda perquè desenvolupi una promoció d’habitatges assequibles. L’edifici, que s’ubicarà just al costat del bloc dels veïns reallotjats del carrer del Palomar (costat mar de Torras i Bages), comptarà amb una vuitantena de pisos, la majoria dels quals es vendran en dret a superfície (75 anys).

 

Respecte als habitatges restants (el 10%) seran lliurats a l’Institut Municipal d’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB) perquè els gestioni directament i els ofereixi en règim de lloguer públic. Als baixos del nou edifici també hi haurà espai ubicar-hi locals comercials, tot i que algun d’aquests pot quedar en mans de l’IMHAB per destinar-los a usos comunitaris i municipals.

Per la seva banda, a través de les xarxes socials l’AVV de Sant Andreu de Palomar ha criticat que la licitació pública hagi tingut com a adjudicatària una fundació de Madrid i considera que el que s’ha fet és “venda de sòl públic”. “Necessitem pisos de lloguer assequible, que és el que no ofereix el mercat, i no compravenda a 75 anys”, han apuntat

Respecte a la fundació que durà a terme la promoció d’habitatges assequibles, aquesta s’autodefineix com “una entitat d’iniciativa social, no lucrativa i plural d’àmbit estatal” i remarca que el seu objectiu és “lluitar contra l’exclusió social i donar resposta a les necessitats de les persones més desafavorides mitjançant el repartiment d’aliment, habitatges i suport a altres organitzacions benèfiques”.

Per últim, assenyalar que l’adjudicació arriba just després que el Govern de l’alcladessa Ada Colau anunciés la licitació per construir 152 pisos públics per a gent gran a les Casernes. Una obra que, a més, anirà acompanyada del nou Espai Jove Jaume Oller i del futur poliesportiu que s’aixecarà a la cantonada del passeig de Santa Coloma amb Fernando Pessoa.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt