El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Els Specials de la UESA guanyen el III Memorial Martínez de Foix

Esports

El Narcís Sala ha tornat a ser l’escenari escollit per celebrar el III Memorial Francesc Martínez de Foix, en el qual han participat equips formats per persones amb discapacitat. En l’edició d’enguany, han sigut la UE Sant Andreu, l’Europa, l’Espanyol i el Barça els que han aportat els seus conjunts Special. Un quadrangular que finalment ha caigut en mans andreuenques, després d’imposar-se a l’Espanyol per 4 a 6.

 

Tot i que l’objectiu bàsic del torneig és emportar-se el trofeu de campió cap a casa, la intenció més important de la cita és reconèixer la tasca esportiva dels clubs que treballen amb jugadors specials, les entitats i les persones que hi estan al seu darrere, així com visibilitzar la Lliga Genunie. En aquest sentit, s’ha de tenir en compte que Francesc Martínez de Foix va ser un dels impulsors de la inclusió dels discapacitats a través de l’esport, i per aquest motiu l’esdeveniment va ser batejat amb el seu nom.

Tal com ha assenyalat el director tècnic de la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física, Manel Algeciras, “resulta important que [els implicats] comparteixin equip i espai per aprendre els uns dels altres“. De fet, no només han jugat persones amb discapacitat, sinó que en els equips de futbol 7 també s’han deixat veure jugadors professionals, com l’experico Eloi Pérez.

Fotografia | Special Olympics Cat

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Esports

Vés a dalt