El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Colau posa en marxa el futur poliesportiu de les Casernes

Esports

Fins a 13 anys han hagut de passar perquè alguna cosa es comencés a moure al voltant del poliesportiu que es va projectar a les Casernes de Sant Andreu. Tal com ha pogut saber en primícia L’Exprés de Sant Andreu, aquesta setmana l’Ajuntament de Barcelona ja ha adjudicat la redacció del futur equipament a l’empresa Baena Casamor Arquitectes SLP per un import de 56.000 euros (sense IVA). Com a trets destacables, aquest comptarà amb una pista esportiva i grades, però no disposarà de piscina.

Banner Ajuntament 300x250
 

Un cop es formalitzi l’adjudicació, la companyia d’arquitectes haurà de dissenyar el futur edifici, el qual s’ubicarà al solar de 4.000 metres quadrats que hi ha a la cantonada del passeig de Santa Coloma amb el carrer de Fernando Pessoa (just a tocar de l’Institut Doctor Puigvert). Un cop s’inauguri la construcció, s’espera que es posi en marxa el desmuntatge de la carpa provisional en la qual el Sant Joan de Mata desenvolupa la seva activitat esportiva des de fa menys d’un any.

Si bé des de fa un temps el solar on es construirà el futur poliesportiu restava semiabandonat, actualment s’utilitza com annex al pati de l’escola Eulàlia Bota. Per aquest motiu actualment hi ha instal·lats un seguit de jocs infantils sota els cinc cedres gegants. Queda poc perquè l’Eulàlia Bota vegi reduït el seu espai d’esbarjo? A dia d’avui no hi ha cap calendari sobre la taula que posi cap data d’inici d’obres (el conssitori només ha encarregat la redacció el projecte).

Pel que fa als arbres, alienats just al centre del solar, l’Ajuntament ja ha obert la possibilitat de trasplantar-los a una altra ubicació del mateix solar (si els arquitectes del nou edifici ho consideren adient). Una maniobra de jardineria que sembla gairebé inevitable, degut a les característiques del complex esportiu: només les grades ja hauran de poder encabir fins a 300 persones i s’espera que l’alçada del bloc pugui arribar a fer fins a 12 metres. Si més no, el complex no estarà dotat de cap piscina descoberta ni climatitzada, tal com es desprèn dels documents als quals ha tingut accés aquest mitjà de comunicació.

Solar on s’ubicarà el futur poliesportiu // GOOGLE MAPS

Segons la Mesura de Govern que va engegar el Districte de Sant Andreu per impulsar l’esport, el poliesportiu de les Casernes pot suposar una inversió d’aproximadament 4,5 milions d’euros. Ara bé, aquesta mateixa Mesura de Govern també contemplava que l’adjudicació es produís el febrer de 2018 i finalment ha arribat amb gairebé un any de retard. Tot i així, s’ha de remarcar que l’adjudicació arriba just després que el Govern de l’alcladessa Ada Colau anunciés la licitació per construir 152 pisos públics per a gent gran a les Casernes. Una obra que, a més, anirà acompanyada del nou Espai Jove Jaume Oller.

3 Comentaris

  1. Sembla increíble que després de tan de temps d’ esperes, planificacions i il·lusions generades, es projecti un poliesportiu que no disposi d’una piscina coberta (potser una des les instal·lacions més esperades al barri).
    Pel que fa a la carpa “provisional” del Sant Joan de Mata, el club més que desenvolupar la seva activitat podríem dir que està patint la seva activitat en aquesta instal·lació, pista esportiva lliscant, condicions climàtiques dintre de la instal·lació insuportables pel calor a l’estiu i pel fred a l’hivern, entrada d’aigua pels baixos dels tancaments, marcadors que no funcionen…

  2. Juanjo. La alcaldesa Colau con hablar de su novia italiana en los medios y explicar sus romances lésbicos con varias parejas parece tener suficiente. Por eso no hay piscina, a la vez que Barcelona y Sant Andreu carecen de ley y policía y los asesinatos y las violaciones siempre por parte de los mismos se repiten y repiten. La ciudad es un estercolero gracias a ser un reflejo de las goteras, traumas y complejos de la alcaldesa.

    • era una noticia trampa…..ni Colau ( que no creo que tome estas decisiones de forma personal ) ni el ayuntamiento han iniciado nada…..la idea la tienen pero es un proceso muy lento y no creo que entre en este mandato, o sea eso nos lleva a un hipotetico horizonte de 2023 como minimo para un hipotetico presupuesto de obras y el inicio de las mismas….ni se sabe….
      Respecto a las condiciones de la carpa, estoy totalmente de acuerdo, es innegable que la instalacion tiene cosas positivas ….que no son deportivas…pero es verdad, no se si por presupuestos o porque pero el suelo es muy perjudicial para la salud de los jovenes deportistas, no solo porque resbale sino porque no tiene ningun tipo de amortiguacion , el marcador funciona deficientemente porque es el marcador que habia en el antiguo pabellon Ignasi Iglesias, es decir tiene unos 20 años, las canastas han dado numerosos problemas ……….se han hecho algunas mejoras pero es evidente que una vez mas sufrimos la discriminacion ya comentada en otras noticias o entradas respecto al eje “rico” de Sant Andreu…o sino comparense las instalaciones del campo de futbol, el CN Sant Andreu o el mega complejo del camp del ferro con esas instalaciones…..tambien les invito a que se den una vuelta por las instalaciones del campo antiguo y observen las lamentables condiciones de salubridad de los vestuarios que practicamente son los mismos vestuarios que en 1970……pero ahi seguimos intentando dar un servicio a nuestros jugadores con la complicidad y la paciencia de las familias….Gracias por entenderlo

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Esports

Vés a dalt