El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Endavant pinta al casal d’ERC “botiflers” i “traïdors”

Política

Tercer atac contra el Casal Lluís Companys d’ERC a Sant Andreu. Aquest dissabte el president de l’agrupació local dels republicans, Carlos Rodríguez Escuredo, ha denunciat a les xarxes socials que el seu local ha tornat a ser el blanc dels “covards”. En aquest darrer cas, han sigut els integrants d’Endavant, una de les principals corrents de la CUP, els que els han pintat “botiflers” i “traïdors”.

 

Segons es desprèn de les pintades, aquest atac contra la seu andreuenca d’ERC aniria vinculada a les negociacions que manté Esquerra amb el PSOE per investir Pedro Sánchez com a president de l’Estat espanyol. A més, als cartells que ha enganxat Endavant es pot llegir “l’autodeterminació no es negocia, s’exerceix”.

“Ens pinten les persianes perquè és la seva manera d’entendre la política, destruint, amenaçant i pegant. Això no ve d’ara, fa més de 20 anys que milito i sempre són els mateixos“, ha tuitat el mateix Escuredo. Qui s’ha pronunciat respecte a l’atac contra la seu d’ERC és el també membre de l’agrupació andreuenca, Gerard Álvarez: “Ara tenir una estratègia política es veu que és un crim. Sincerament, això que fan alguns és una merda, parlant clar”.

Per la seva banda, Endavant Sant Andreu ha comunicat que a partir d’ara se centrarà a “passar a l’ofensiva”. “L’independentisme ha de ser rotund a l’hora de denunciar la posició de pacte d’ERC, formació que ofereix 1 proposta que no arriba ni als mínims resolutius exigibles com haurien de ser 1 referèndum d’autodeterminació i 1 llei d’amnistia per a totes les preses polítiques i exiliades”, han afegit des de l’esquerra independentista al seu compte de Twitter. Més enllà de pintar el Casal Lluís Companys, Endavant també ha signat altres pintades per Sant Andreu que titllen a ERC de “traïdors”.

Per últim, assenyalar el suport veïnal van obtenir ambdues formacions a les Eleccions Generals del passat 10 de novembre. Mentre que ERC va obtenir el 24,8% dels escrutinis de Sant Andreu de Palomar, la CUP, paraigüa d’Endavant, va aplegar el 7,5% de les paperetes (per darrere del PP).

Fotografia  | Carlos R. Escuredo

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt