El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Les estacions de Sant Andreu mouen 40.000 usuaris al dia

Societat

Creixement exponencial. El servei de Rodalies de Catalunya (operat per Renfe) ha vist com en només dos anys s‘ha disparat el nombre d’usuaris que fan servir les estacions ubicades al districte de Sant Andreu. Mentre que Sant Andreu Arenal ha mantingut els mateixos viatgers entre el 2016 i el 2018, a Sant Andreu Comtal i La Sagrera el nombre de validacions s’ha disparat. Totes tres estacions sumen 42.116 viatgers diaris, segons un estudi de l’empresa.

Banner Ajuntament 300x250
 

Com resulta senzill d’imaginar, l’estació amb més moviment és el baixador de La Sagrera-Meridiana. Amb connexió amb les línies de metro L1, L5, L9 i L10, així com busos urbans i interurbans en superfície, cada dia 21.577 viatgers passen pels torns de l’andana de Rodalies. Una xifra que suposa un increment d’un 28,6% respecte al 2016 (la pujada més pronunciada de totes les estacions de Rodalies a Barcelona).

La segona estació del podi andreuenc resulta ser Sant Andreu Arenal, amb una mitjana de 14.104 viatgers al dia. Si bé l’increment d’usuaris ha sigut el més tímid (només un 0,2% més), l’estació es consolida com un intercanviador fonamental amb l’estació d’autobusos de Fabra i Puig. Val a dir que aquesta estació ha passat a ser l’única de tot el districte sense accés per a persones amb mobilitat reduïda.

Per últim, Sant Andreu Comtal. Situada en una cantonada del nucli urbà i sense connexió directa amb el barri del Bon Pastor, l’estació registra una mitjana de 6.435 viatgers al dia de mitjana. Tot i que la xifra pugui semblar menor, cal tenir en compte que representa un augment del 20,6% respecte a l’any 2016.

En termes generals, les Rodalies de Barcelona van moure 410.984 viatgers al dia, un augment d’un 11,2%. Aquesta xifra és el segon màxim històric del servei, fet que referma el creixement continu que s’està obtenint als darrers anys (la baixada més important es va produir el 2007, com a conseqüència de l’esclat de la crisi econòmica). Pel que fa a la ciutat de Barcelona, l’estació que més viatgers mou al dia és Sants (101.006 validacions, sense comptar els serveis de regionals, mitja distància i alta velocitat).

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt