El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Injecció econòmica a l’INS Doctor Puigvert per estalviar energia

Economia

Objectiu: reduir el consum energètic. Amb aquesta intenció l’Ajuntament de Barcelona ha entregat als instituts Doctor Puigvert, Barri Besòs i Rambla Prim un xec simbòlic valorat en 76.362 euros perquè desenvolupin als seus respectius centres el Projecte E3. En què consisteix aquest? En implementar mesures que incentivin l’estalvi d’energia entre la comunitat educativa i al mateix centre. De fet, el donatiu agrupa tots els diners que s’han estalviat a les factures totes les entitats que han participat en la Marató d’Estalvi Energètic, la qual va finalitzar aquest dimecres passat.

 

En termes generals la Marató d’aquest curs ha aconseguit que el conjunt de participants hagin aconseguit rebaixar la seva despesa energètica en un 13,5% en electricitat, 9,6% en aigua, 15,3% en gas. Percentatges que, un cop passats a xifres econòmiques, s’ingressaran als tres instituts que han participat en la prova pilot Escoles Més Sostenibles. Tal com s’ha destacat des de l’organització, l’aposta pel Doctor Puigvert sorgeix després d’avaluar el procés d’innovació energètica que va engegar mesos enrere.

Segons ha destacat la directora del centre educatiu, Montse Ciuró, “aquests diners ens ajudaran moltíssim per tancar el Projecte E3”. “L’any passat ja vam començar a fer moltíssima feina per monitoritzar les temperatures, la humitat relativa, el consum elèctric… Però enguany hem decidit fer una passa més enllà i col·laborar amb els veïns“, ha posat de relleu.

Per tal de conscienciar al veïnat sobre com es produeixen els consums energètics, l’alumnat de 1r de batxillerat del Doctor Puigvert porta gairebé tot el curs oferint auditories als habitatges. “D’aquesta manera els joves poden veure l’escenari real que suposa una casa, mentre que per l’altra també ofereixen recomanacions a les famílies perquè siguin molt més eficients”, ha emfatitzat Ciuró. Una acció pedagògica, però, que no queda aquí: “A partir d’ara també volem oferir a altres centres xerrades informatives per poder treballar entorn de l’estalvi energètic”, ha remarcat.

Entrega del xec simbòlic als tres instituts / BCN – ECOLOGIA URBANA

Més enllà d’aquesta injecció econòmica, l’INS Doctor Puigvert també passarà a ser referència en matèria energètica per les properes actuacions a les quals es veurà sotmès. Segons ha pogut saber L’Exprés de Sant Andreu, l’administració pública ja treballa perquè s’instal·lin plaques solars a les cobertes del centre educatiu.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt