El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Recreació del futur complex / CLÍNICA SANT JORDI

La família Cararach es ven la Clínica Sant Jordi

Economia

La junta d’accionistes de la Clínica Sant Jordi ha aprovat aquest dimecres la venda de l’edifici sanitari i els terrenys al grup HM Hospitales per 14 milions d’euros, tal com ha avançat La Vanguardia. Amb aquesta operació, el nou propietari espera incrementar la seva presència a la ciutat (actualment ja controla la clínica Delfos), però per aconseguir-ho abans haurà de fer una forta inversió al recinte andreuenc (50 milions d’euros).

 

Segons ha explicat a LV el president de la clínica, Josep Cararach, la venda 90 anys després que el seu avi la fundés respon a la necessitat de posar tots els serveis al dia. De fet, s’espera que els nous propietaris apostin fort per les especialitats relacionades amb l’obstetrícia i la ginecologia, les quals continuaran gestionades en exclusiva per l‘Institut Cararach. En aquesta nova etapa, però, les especialitats esmentades es passaran a dur a terme al local de pròxima inauguració situat al número 38 del carrer del Cinca.

Cal tenir en compte que la família andreuenca seguirà tenint un paper rellevant en totes les preses de decisions, ja que totes les accions de l’Institut Cararach estan repartides entre els descendents del fundador. Mentre que l’any passat el recinte sanitari va facturar 10 milions d’euros i va aconseguir un benefici net de 0,4 milions, el nou actor econòmic pretén refer completament el centre per capficar 120 llits i quadruplicar la facturació en els propers anys.

Pel que fa a la reforma de l’edifici, la família Cararach ja va aconseguir que l’Ajuntament li donés els primers permisos per ampliar les instal·lacions. Segons el projecte inicial, el futur edifici podria ser tan alt com la cúpula de la Parròquia de Sant Andreu de Palomar.

Fotografia | Recreació del futur complex / CLÍNICA SANT JORDI

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt