El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Un metro aturat a l'estació de La Sagrera / DGM

Decretats els serveis mínims per la vaga general del 21-F

Economia

El Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya ha decretat aquest dimarts els serveis mínims per la vaga general convocada per la Intersindical-CSC pel proper dijous 21 de febrer. Tot i que l’aturada laboral s’emmarca oficialment en la recuperació dels drets laborals i socials, també cal tenir en compte el rerefons polític i judicial amb què s’ha fet la crida a l’aturada econòmica.

 

Els trens de Rodalies i regionals de Renfe funcionaran al 33% durant tot el dia. Els Ferrocarrils de la Generalitat ho faran al 50% en hores punta (des de les 6.30 a les 9.30 hores i des de les 17 fins a les 20 hores) i al 25% en la resta de l’horari. En el cas del metro i tramvia, aquests operaran al 50% en hores punta i el 25% en les hores vall. Pel que fa a la resta de transport urbà i interurbà, es garantirà com a mínim la meitat del seu servei habitual.

El transport de persones amb diversitat funcional oferirà el seu servei habitual i es mantindrà el servei en el transport escolar per a accedir als centres d’Infantil i Primària que no tinguin una alternativa de mobilitat pública. En el cas del servei en l’atenció telefònica per a urgències i emergències que s’hagin de gestionar al moment, com les sanitàries, d’ordre pública i de violència masclista, es prestarà el 85% del servei.

Pel que fa als serveis sanitaris, les urgències i les unitats especials mantindran el seu funcionament normal. També es garantiran els tractaments de radioteràpia i quimioteràpia en situacions urgents i de necessitat vital i a criteri professional. També s’atendrà l’activitat quirúrgica que no es pugui retardar derivada de l’atenció urgent i greu.

En educació, els centres docents públics i privats no universitaris i les guarderies comptaran amb una persona de l’equip directiu per centre de treball. A més, s’afegirà un docent per cada sis aules d’ensenyament Infantil i Primària; un professor per cada quatre aules en els centres d’educació especial, i un terç de la plantilla en les escoles bressol.

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt