El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Scarlet s'abraça amb les companyes que han aturat el seu desnonament / DGM

Victòria sense precedents en la lluita per l’habitatge digne

Societat

Si bé aquest dijous havien de ser desnonats, l’andreuenca Scarlet i els seus dos fills (una nena d’11 anys i un nen de 8), finalment s’han quedat a casa. Tot plegat, gràcies a la vintena de veïns i veïnes que s’han plantat a la porta del número 30 del carrer de Campeny i a la taula de negociació entre l’Ajuntament, la plataforma 500×20 i el BBVA, entitat financera propietària del pis.

 

Abans d’entrar en matèria, però, cal contextualitzar la dura trajectòria de l’Scarlet. Mare de dos fills, anys enrere ja va haver de marxar d’un pis de lloguer per la seva impossibilitat de poder fer front a les quotes. Finalment i després d’estar una temporada sense poder ingressar l’arrendament, la jove va acabar fent les maletes i marxant. A on es va acabar allotjant? A un pis buit, propietat del BBVA.

Andreuenca des de fa anys, aquest dijous l’Scarlet ha viscut el seu primer desnonament a porta (els tres anteriors els va aconseguir aturar als jutjats). Un llançament que gràcies a la pressió popular s’ha aconseguit suspendre i a sobre amb premi. El motiu? Si bé en aquests casos sovint la propietat dona uns mesos de marge perquè l’ocupant abandoni el pis, en aquest cas el banc s’ha compromès per escrit i davant la comitiva judicial a no fer-la fora fins que no trobi una alternativa habitacional.

La fulla en la que el BBVA es compromet a no fer fora a la família d'Scarlet / DGM
La fulla en la que el BBVA es compromet a no fer fora a la família d’Scarlet / DGM

Tot un fet sense precedents que a sobre encara destaca més sobre la seqüència dels fets. Fins ara el BBVA s’havia negat a oferir-li un lloguer social i a més li va posar 4.000 euros sobre la taula perquè marxés, ha denunciat l’afectada. Ara, però, el seu cas pot marcar un punt d’inflexió, ja que fins ara un banc mai havia arribat a un acord d’aquestes característiques amb el seu ocupant.

Per últim, s’ha de posar de relleu que la inquilina fa més d’un any que està a la Taula d’Emergència Social de Barcelona. O dit d’una altra manera: reuneix tots els requisits perquè l’Ajuntament li atorgui un pis de lloguer social. Una qüestió, però, que encara se li pot allargar uns mesos a causa de la sobresaturació que viu el parc públic d’habitatge.

Fotografia | Scarlet abraçada després  d’aturar el seu desnonament / DGM

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt