El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sant Jordi a Sant Andreu MARIA FERRER

Les roses i els llibres inunden Sant Andreu

Cultura

Viva i dinàmica Diada de Sant Jordi a Sant Andreu. Amb un ambient primaveral, el dia s’ha llevat amb unes temperatures suaus i un cel assolellat, el qual ha convidat des de primera hora a comprar les primeres roses abans d’anar a la feina. Altres, si és no, ha preferit esperar fins a la tarda.

 

Tot i així, cal destacar que des de les mateixes 6 hores del matí ja s’han deixat veure les primeres roses pels carrers de Sant Andreu. Tal com han explicat a L’Exprés de Sant Andreu els comerciants de les desenes de parades de roses i llibres repartides pel nucli urbà, aquestes primeres hores han sigut especialment intenses i fins i tot angoixants a la plaça d’Orfila o la del Comerç. Un ritme, però, que no ha sigut constant. A mig matí, els carrers s’han anat buidant fins arribar l’hora de dinar, quan els veïns i veïnes s’han tornat a deixar veure pels estands.

Ja cap a la tarda i coincidint amb el final de la jornada laboral, els carrers s’han omplert massivament de gent enllestida per passejar i gaudir de la tradicional festa de la rosa. Ben mudats per l’ocasió, els andreuencs han fet seus els carrers, ja fos amb les criatures, els amics, els avis o les parelles, des de les més joves, fins a les més veteranes.

Les roses grogues, protagonistes alternatives de la Diada / DGM
Les roses grogues, protagonistes alternatives de la Diada / DGM

Indubtablement, les roses més venudes al llarg del dia han tornat a ser les vermelles. Més de mig miler en moltes de les parades situades al voltant de la parròquia de Sant Andreu de Palomar. Tot i així, cal destacar que les roses grogues pràcticament han donat la sorpresa a les més clàssiques, arran del clam per la llibertat dels presos polítics. Sigui per unes o per les altres, enguany s’han tornat a superar les vendes de l’anterior.

En aquest sentit, destacar que el 23 d’abril també és un dia especial pels escriptors, editors, periodistes i sobretot, pels més lectors. De fet, molts d’aquests darrers s’han acostat fins als seus escriptors, per tal d’emportar-se una dedicatòria cap a casa. Entre aquests: Artur Tudó, Pau Vinyes, Cèlia Vallès o Dani Gòmez i Carlo Gallucci, els quals també han sigut entrevistats per l’speaker des de la tarima situada davant l’Ajuntament. Ara bé, quins han sigut els llibres més venuts de la Diada? En català, ‘Operació Urnes’ de Xavier Tedó i Laia Vicens, ‘Dies que duraran anys’ del fotoperiodista Jordi Borràs i ‘Bon dia, són les vuit!’ d’Antoni Bassas. En el cas de la llengua castellana ha arrasat ‘Patria’ de Fernando Aramburu.

A destacar el fet que una de les zones més concorregudes de la Diada ha tornat a ser la plaça d’Orfila, completament plena durant la tarda i epicentre de tota una sèrie d’activitats socioculturals. L’exemple? Mentre que a les 17.30 hores els més menuts han sigut els protagonistes del taller Pesca la poesia, una hora més tard l’Escola de Música Municipal de Sant Andreu ha pres el relleu per omplir de so la plaça.

Finalment, cap a les 21 hores, els estands ja han començat a recollir. L’estampa final d’aquest Sant Jordi a Sant Andreu? Els carrers plens de pètals de roses i embolcalls de llibres oberts; el rastre de les emocions i de la cultura.

Fotografia | La plaça d’Orfila, plena de veïns i veïnes / MF

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt