El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’Altre Festival celebrarà una dècada de salut mental a la Fabra i Coats

Cultura

L’Altre Festival Internacional d’Arts Escèniques i Salut Mental celebrarà aquest cap de setmana del 31 de maig al 2 de juny la seva 10a edició a la Fabra i Coats. Un esdeveniment que, un any més, aportarà visibilitat a aquelles propostes artístiques creades i/o protagonitzades per persones amb problemes de salut mental i sense. De fet, des del seu naixement el certamen no ha deixat de programar propostes culturals que van des del teatre i la dansa, passant per música, poesia i nous formats escènics.

 

Alguns noms que han passat per l’Altre Festival són Joan Manuel Serrat, James Rhodes, Toni Mira, Marta Carrasco o Los Galindos, entre d’altres. Personalitats que s’han barrejat amb tota mena de propostes allunyades dels grans circuits comercials i que han permès atraure els més de 20.000 assistents que ha acumulat el festival en aquestes nou darreres edicions.

Enguany, l’Altre Festival ha programat més de 30 espectacles per descobrir els i les Altres. Entre els noms propis, destacar que la inauguració del 31 de maig comptarà amb la Balkan Paradise Orchestra, GGGG group i Pedro Strukelj. Mentre que les composicions dels primers són un tast de ritmes i tradicions del món, el GGGG group neix el mateix any que les Balkan Paradise Orchestra i l’Altre Festival. Pel que fa al dibuixant Pedro Strukelj, aquest oferirà una intervenció artística amb ritme i colors.

Ja dissabte, El Teatro de los Invisibles de Madrid portarà l’espectacle Contención mecánica per denunciar la violència psiquiàtrica, posant la mirada en una pràctica que continua sent habitual a les plantes de psiquiatria: lligar les persones al llit fent servir corretges. En paral·lel, els assistents també podran gaudir de fins a set companyies de dansa professionals i aficionades d’arreu del món, com La Tulpa o la Hanami Danza.

Ja diumenge, Marta Montiel, Elies Barberà i Lara Díez Quintanilla presentaran el seu espectacle A la deriva, el qual parteix d’entrevistes a persones i a familiars de persones que han viscut ingressos psiquiàtrics al llarg de les últimes dècades a diferents llocs del nostre territori. Posteriorment, la companyia LAMEVAVOMBRA estrenarà el seu espectacle Que juguin, que juguin, entre altres propostes.

Des de l’Altre Festival destaquen que un dels seus objectius és fomentar l’accessibilitat i la diversitat en el món cultural i artístic, “però no només al pati de butaques, sinó també en els rols de creadors escènics, intèrprets, gestores, tècniques i més”.

Fotografia | Balkan Paradise Orchestra // Xevi Abril – L’Altre Festival

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt