El Quatre de Fresques pren la música catalana i les dones com a eix central

Cultura

El cicle de concerts a l’aire lliure que organitza l’Ateneu de l’Harmonia es presenta un any més com una de les propostes més socials i culturals de l’estiu. Tal com destaca l’organització, el Quatre de Fresques d’enguany ha nascut de les propostes dels grups que integren l’equipament i de les experiències recollides els darrers anys. Un encreuament de parers que ha permès dissenyar un cartell on la major part de les propostes musicals seran en llengua catalana i protagonitzades per dones.

Banner Ajuntament 300x250
 

“Amb la finalitat d’apropar al públic propostes de petit format, la comissió ha treballat per a que el cicle estigui format per propostes musicals catalanes on hi té cabuda tot tipus de públic“, expliquen des de l’Harmonia. En aquest sentit, asseguren que la intenció serà generar “una vetllada íntima i emotiva per passar en família”.

Més enllà de la llengua catalana, el segon aspecte rellevant de la 9a edició és el paper de les dones en el programa. D’entrada, Igomà, amb Marga Mbandé com a cap visible (3 de juliol a les 20 hores), representarà un projecte que combina afrofusió amb tocs de rumba africana i blues. A la vegada, el projecte musical també destacarà per la seva intenció de preservar una llengua minoritària com és la llengua bapuku de Guinea Ecuatorial.

Pel que fa a la cita de dijous 4 de juliol, l’artista palestina Dal-Yah, portarà el clam palestí a l’escenari amb tot un repertori de temes que van des del funk i el soul, fins al jazz o el hip-hop. Ja dimecres 10 de juliol serà el torn de La Cantina (un grup format per una majoria de veïnes andreuenques) i dijous 11 de juliol els Bros Brothers posaran el punt final al cicle amb un concert festiu i amb caràcter de festa major.

Fotografia | Escenari del cicle Quatre de Fresques, a la terrassa de l’ateneu a la Fabra i Coats / Ateneu l’Harmonia

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*