El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Torna el cine a la fresca i d’accés lliure al Canòdrom

Cultura

Estiu és sinònim de cine a la fresca. Un any més el Districte de Sant Andreu, conjuntament amb el Canòdrom, organitzen el cicle de cinema a la fresca a l’antic equipament de curses de gossos llebrers. Cada divendres del 5 al 26 de juliol a partir de les 21.45 hores es projectarà una pel·lícula de forma gratuïta i sense inscripció prèvia a les Grades Obertes.

Banner Ajuntament 300x250
 

El primer film a mostrar-se al públic serà Robot Dreams, la pel·lícula d’animació catalana de Pablo Berger que va arribar a competir a la darrera edició dels premis Òscar amb la història d’amistat entre un gos i un robot. La pel·lícula es tracta de l’adaptació de la novel·la gràfica de Sara Varon per crear una història sense diàlegs sobre l’amistat, el pas del temps, la pèrdua, el perdó i la superació.

Divendres 12 de juliol serà el torn de Te estoy amando locamente, d’Alejandro Marín, un film contextualitzat en la Sevilla de 1977, en el qual una Reme està orgullosa que el seu fill Miguel vagi a convertir-se en el primer universitari de la família, malgrat que el seu somni és ser artista i cantar en un popular concurs de televisió. En una Espanya on l’homosexualitat és encara un delicte, Reme descobrirà els nous amics del seu fill: el naixent moviment LGTBI andalús, que sorgeix paradoxalment en el si de l’Església.

Divendres 19 de juliol el Canòdrom acollirà Everything Everywhere All at Once (Tot a la vegada a tot arreu), de Daniel Kwan i Daniel Scheinert. La pel·lícula, que es projectarà en anglès amb subtítols en català, narra una ruptura interdimensional. Evelyn, una dona migrant xinesa als Estats Units es veu embolicada en una aventura salvatge en què només ella pot salvar el món. Perduda al multivers, aquesta heroïna inesperada ha de canalitzar els seus nous poders per lluitar contra els estranys i desconcertants perills.

Per últim, divendres 26 de juliol serà el torn de Matrix (en anglès amb subtítols en català), el clàssic de culte de les germanes Wachowski, que juguen amb la fluida frontera entre la realitat i la ficció, amb infinits girs i sorpreses. En el llargmetratge, Neo veurà trontollar el seu món d’informàtic i hacker quan rep un missatge al seu ordinador: «Matrix et posseeix». A partir d’aquell moment, uns misteriosos agents comencen a perseguir-lo. Morfeo, un altre hacker, li revela que la realitat que coneix és una simulació creada per màquines per controlar la humanitat. Segons Morfeo, Neo serà ‘L’Escollit’ destinat a alliberar la humanitat d’aquesta opressió.

Fotografia | Robot Dreams

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt