El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El president i el vicepresident de la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona posen amb la bandera d'Espanya DGM

Laia Ortiz s’enroca en la via verbal per fer fora als legionarios

Política

Fins a una desena de vegades ha demanat el Govern de Barcelona al Consorci de la Zona Franca que reverteixi la cessió gratuïta dels solars de Casernes a la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona. L’èxit, però, salta a la vista. Si més no, la regidora de Sant Andreu, Laia Ortiz, no sembla predisposada a canviar de plans: “Continuarem amb l’estratègia de la contundència”.

 

En la roda de premsa d’aquest dijous sobre les novetats de Casernes, la regidora ha considerat que els membres de l’entitat “no són volguts en el conjunt del barri” i ha assegurat que reiteradament reclamen al Consorci de la Zona Franca (CZF) el seu “desallotjament” i “l’enderroc d’aquella zona”. Tot i això, les exigències semblen xocar reiteradament contra la paret de l’organisme gestionat per Jordi Cornet, qui és delegat de l’Estat i home de confiança del PP de Madrid.

Davant d’aquesta circumstància, ERC i la CUP – Capgirem Barcelona van demanar en el passat mes de febrer la compra dels dos solars que fan servir els legionarios per poder-los desnonar i desenvolupar el pla Casernes d’aquest sector des de l’àmbit municipal. Comuns i socialistes, però, s’hi van negar. De fet, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va arribar a declarar en el Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona de juny que aquest tipus de problemes no es resolen “a cop de talonari”.

Si bé en aquell mateix plenari Colau va insistir en la via verbal, aquesta opció fins ara no ha frenat l’activitat paramilitar de l’entitat, la qual fins i tot ha impulsat una Fira Militar on s’han venut productes amb símbols de l’odi, tal com va recollir L’Exprés de Sant Andreu. De fet, l’estratègia de l’aleshores regidora de Sant Andreu, Carmen Andrés, va ser la d’enviar només una carta per tal de frenar la celebració de l’esdeveniment. Aquest, però, es va celebrar amb total normalitat.

Fotografia | El president i el vicepresident de la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona posen amb la bandera d’Espanya | DGM

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt