El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Bus TMB

Nova convocatòria de vaga general per dimecres

Societat

La Intersindical – CSC ha convocat una jornada de vaga general pel proper dimecres 8 de novembre per denunciar “la precarietat instaurada en el món laboral a través de les successives reformes laborals”. Tal com ha expressat el secretari general del sindicat, Carles Sastre, l’aturada ha de servir per reclamar els drets laborals que s’ha perdut en els darrers anys. “Raons per la vaga general no falten”, ha assenyalat.

 

Si bé les vagues generals s’han de comunicar amb dies d’antelació a la conselleria de Treball, en aquest cas la Intersindical – CSC ja havia deixat sota preavís la setmana vinent, tot i que les darreres convocatòries s’han anat desconvocant amb el pas dels dies. Si més no, aquest cop es diferent, asseguren des del sindicat. Tal com han assenyalat, abans la vaga s’organitzava partint del rebuig del 155 sobre la classe treballadora. En aquest cas, afirmen que el context polític no té res a veure, sinó que es tracta d’una reivindicació de classe. “No és una vaga política, perquè aquí les vagues polítiques estan prohibides”, ha subratllat Marc Sallas, responsable del sindicat.

“[La vaga general] vol ser una resposta a l’empobriment de la classe obrera a causa dels baixos sous imperants”, han remarcat en la roda de premsa d’aquest divendres. En aquest sentit, també han comunicat que en les pròximes hores i dies es posaran en contacte amb la resta de sindicats i entitats laborals per si es volen sumar a l’aturada. En aquest sentit, si bé els sindicats majoritaris (CCOO i UGT) encara no s’han pronunciat, fonts properes a CCOO han assegurat que avui dia no es plantegen fer una crida a la vaga, tal com van fer pel 3 d’octubre. Per la seva part, UGT ho decidirà el proper dilluns.

Cal destacar que, si bé el sindicat tenia sol·licitats els preavisos per poder convocar la vaga del 6 al 9 de novembre i finalment s’ha decidit pel dimecres 8, els seus representats han deixat caure que es podria allargar fins al dijous 9 com jornada d’aturada. A l’hora de justificar la decisió, Sastre i Sallas també han confirmat que les facilitats del Govern espanyol per la sortida d’empreses comporta efectes negatius sobre el teixit econòmic i laboral.

Per la seva banda, la Conselleria de Treball ja va decretar els serveis mínims que s’hauran de complir el proper dimecres. A les Rodalies i Regionals de Renfe només circularan un de cada tres trens. En el cas del metro, l’autobús, el Tram o els FGC, el 50% en les hores punta (de 6.30 a 09.30 h i de 17.00 a 20.00 h) i del 25% en la resta del dia.

Per la seva part, les ràdios i televisions públiques funcionaran a mig gas per poder oferir els seus continguts informatius i als centres educatius no universitaris ha d’haver un professor per cada sis classes d’infantil i primària, i un per cada quatre aules d’educació especial.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt