El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El Narcís Sala acollirà el ‘room escape’ més gran d’Europa

Cultura

Cita ineludible. La setmana del 17 al 26 de novembre la Fabra & Coats es convertirà en un dels taulers de joc més grans del món. Per sisena vegada, el Festival Dau Barcelona omplirà el recinte fabril i diferents zones de Sant Andreu de jocs de taula per a totes les edats, així com d’altres activitats a l’aire lliure. Entre aquestes, la principal novetat d’enguany serà el ‘room escape‘ més gran d’Europa batejat amb el nom de ‘Dauville, joc d’escapada’ i que es podrà viure en primera persona al Narcís Sala.

 

Tal com assenyalen des de l’organització, aquest ‘room escape‘ tindrà unes “dimensions descomunals”. De fet, serà el més gran que s’ha fet mai a Europa. I de què anirà? Tal com detallen, la intenció és viatjar a Dauville, una petita població minera a la vora de Barcelona. El 1956 va caure en l’oblit, després d’una deportació massiva dels seus habitants i ara els descendents dels deportats han arribat a un acord amb l’actual propietari: podran visitar Dauville el dia 17 de novembre de 2017 durant un període màxim de 3 hores per intentar recuperar objectes personals dels seus pares i avis que encara es puguin trobar a l’antic poble. El joc ha estat creat per Àlex Gordillo i Iñaki Fernández per a 500 participants dividits en grups de 4 a 6 persones i és necessària la inscripció prèvia.

Més enllà del ‘room escape‘, el festival del joc també comptarà amb una segona activitat destacada. En aquest cas, el 18 de novembre la Fabra i Coats acollirà el Dau històric (18 de novembre). L’activitat, organitzada per Alpha Ares, es tracta d’un joc de simulació històrica o wargames (joc de guerra), el qual es basa en l’estratègia que requereixen els esdeveniments històrics, però també fantàstics i de ciència-ficció. De fet, la jornada també va adreçada a totes les famílies perquè coneguin de primera mà aquesta branca dels jocs de taula.

I com a jornades ineludibles pels fans dels jocs de taula, el cap de setmana del 25 i 26 de novembre la Fabra i Coats s’omplirà amb desenes d’activitats a l’aire lliure i més de 200 taules per jugar a un inabastable número de jocs, els quals comptaran amb tota una sèrie de monitors i monitores que ensenyaran a jugar i ajudaran a resoldre qualsevol dubte al llarg de la partida.

Alguns dels jocs de taula compten amb ambientació pròpia / PEP HERRERO
Alguns dels jocs de taula compten amb ambientació pròpia / PEP HERRERO

Cal destacar, però, que el Festival Dau no només seran fitxes, taulells i figuretes. Fins a la Fabra i Coats també s’aproparan una quarantena d’editorials, així com els autors convidats d’enguany: Michael i Alan Perry (considerats els millors escultors de miniatures del món), Seiji Kanai (autor japonès de jocs minimalistes) i els guanyadors dels Premis Dau 2017. En aquesta edició, els guardons s’entregaran per primera vegada al SAT! Teatre el 25 de novembre.

En aquest sentit, també cal destacar la celebració del Dau digital, el qual serà una jornada dedicada a professionals que cerquen el punt on es creuen els camins del joc de taula i del joc tecnològic. Com a conferenciants hi participaran Manuel Rozoy (autor del joc d’èxit TIME Stories), Étienne Mineur (de Volumique, editorial francesa especialitzada en productes híbrids físics i digitals a la vegada) i Rubén Morato (Muquo Games, de Sevilla, creadors del concepte de Phygital Game).

Sense abandonar el sector empresarial, també es durà a terme el Dau Pro, que acollirà professionals del sector del joc, com ara editors, il·lustradors, dissenyadors gràfics, distribuïdors, botiguers, clubs, bloguers o youtubers, en un espai de trobada, de relació i de negoci. En aquest sentit, destacar que entre el 9 de novembre i el 14 de gener es podrà veure al Museu d’Arqueologia de Catalunya l’exposició Jocs i joguines de l’antiguitat.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt