El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Columna de Sant Andreu de Palomar durant la vaga general del passat 3 d'octubre / COLECCIONISTAS DE MOMENTOS

Veïns sortiran des d’Orfila per anar plegats a la marxa de BCN

Política

El Comitè de Defensa de la República de Sant Andreu (CDR) ha convocat als veïns i veïnes a les 19 hores a la plaça d’Orfila per marxar plegats en metro fins als Jardinets de Gràcia. La manifestació del centre té com a objectiu rebutjar la “repressió” de l’Estat i clamarà per la llibertat del president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, i d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, acusats d’un delicte de sedició i detinguts preventivament aquest dimarts al vespre.

 

La manifestació de Barcelona començarà cap a les 20 hores a la plaça del Cinc d’Oros (anterior plaça de Joan Carles I) i està organitzada per les mateixes ANC i Òmnium Cultural. Tal com han avançat ambdues entitats, la marea humana pujarà la Diagonal des de l’alçada del passeig de Gràcia fins a la plaça de Francesc Macià “per reclamar la llibertat dels presos polítics”. Cal destacar que aquesta convocatòria anul·la les anteriors que instaven a concentra-se davant de la delegació del Govern espanyol.

Des de les entitats convocants demanen als ciutadans que es manifestin “de manera cívica , pacífica i democràtica”, per tal de rebutjar la decisió de la jutge Carmen Lamela. Segons ha assenyalat la magistrada en la interlocutòria, Sànchez i Cuixart haurien promogut el setge a la Guàrdia Civil del passat 20 de setembre. Motiu pel qual, tots dos van ingressar a la presó de Soto del Real ahir dimarts a les 23:30 hores.

Aquest matí a les 12 hores ja s’ha produït la primera mostra de rebuig a la decisió judicial. Treballadors, funcionaris i representants polítics han abandonat els seus llocs de feina per concentrar-se a les portes de la seu del Districte de Sant Andreu i denunciar les detencions dels líders civils. De seguida que es va conèixer la notícia ahir al vespre, desenes de veïns i veïnes de Sant Andreu també van sortir als seus balcons i finestres a fer picar les seves cassoles en senyal de protesta. Per la seva banda, l’Ajuntament de Barcelona ha suspès la seva activitat institucional prevista per aquest dimecres i per demà dijous.

Fotografia | Columna de Sant Andreu de Palomar durant la vaga general del passat 3 d’octubre / COLECCIONISTAS DE MOMENTOS

Fe d’errades | La marxa fins al centre serà en metro i no a peu com s’havia assenyalat en un primer moment

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt