El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La regidora de Sant Andreu, Carmen Andrés, es va negar a signar la declaració institucional / ARXIU

Carmen Andrés no signa el text que exigeix llibertat pels ‘Jordis’

Política

La regidora de Sant Andreu, Carmen Andrés, ha decidit amb els seus companys del grup municipal socialista no signar la declaració institucional de l’Ajuntament de Barcelona. De fet, la decisió ha evidenciat encara més les diferències dins de l’equip de Govern, ja que novament els comuns han donat suport al document promogut pel grup Demòcrata, ERC i la CUP – Capgirem Barcelona.

 

Si bé el text rebutjava la judicialització de la vida política, demanava “una efectiva separació de poders” i instava a la societat civil a continuar defensant pacíficament els seus drets i llibertats després de les detencions dels presidents de l’ANC, Jordi Sànchez, i Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, els socialistes s’han abstingut de donar suport al document oficial, tal com també han fet Ciutadans i el PP.

Tot i compartir el fons del contingut, segons ha explicat el cap dels socialistes a la Casa Gran, Jaume Collboni, la seva negativa a secundar la declaració institucional l’ha justificat en el fet que el text no deixava clar que estava en contra de la via unilateral: “La lògica del conflicte i la unilateralitat s’ha d’abandonar de forma immediata”, ha considerat Collboni.

Si més no, l’organització socialista que governa Sant Andreu ha titllat les detencions d’una “pèssima notícia”. A parer del seu cap de files, la decisió de la jutge es tracta d’una actuació desproporcionada: “Reclamem, des del respecte a l’Estat de Dret, la revisió d’aquesta decisió judicial i la posada en llibertat dels presidents de l’ANC i Òmnium Cultural“, ha assenyalat Collboni

S’ha de recordar que els socialistes també es van desmarcar dels seus companys de Govern municipal a l’hora de valorar els fets de l’1 d’octubre. Si bé en aquell moment van defensar la reprovació de la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaria, aquest mateix dimarts s’ha conegut que el PSOE ha retirat definitivament la recusació.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt