El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Detall de la façana del bingo al carrer de la Residència / DGM

De l’asfalt a un gran parc, el canvi de Residència i Lanzarote

Societat

Els voltants dels carrers de Lanzarote i de la Residència canviaran radicalment. El seu gris característic deixarà pas a una de les zones verdes més oxigenades de tot Sant Andreu de Palomar. Els cotxes i l’asfalt pràcticament desapareixeran d’aquestes vies en favor de parterres i més arbrat. En total, l’Ajuntament ha preparat una partida de 140.000 euros per transformar aquest nucli en una illa per als vianants.

 

El projecte que porta el nom de PERI Lanzarote fa anys que ronda pels calaixos de l’Ajuntament, però no ha sigut fins ara que ha sortit a licitació. A principis de març ja es coneixerà l’empresa que s’encerregarà de modificar el paisatge urbà dels carrers de Lanzarote, Residència, Gran de Sant Andreu, Eiximenis, Valentí Iglesias i el passeig de Torras i Bages. En total, més de 3.000 metres quadrats de nous jardins i un miler de m2 que es destinaran als jocs infantils.

La zona verda tindrà dos eixos centrals. Un primer a tocar del carrer Gran, en el solar adjacent a l’edifici del bingo. En aquest espai s’instal·larà una zona amb aparells perquè la gent gran faci exercici. Mentrestant, el segon solar que serà reurbanitzat és el que es troba situat davant de l’Escola Sant Pere Nolasc i actualment resta tancat. Aquí la intenció és la de muntar un espai de jocs infantils i un hort urbà que serà cuidat pels alumnes del col·legi.

Plànol de la futura configuració de l'illa verda / Bagursa
Plànol de la futura configuració de l’illa verda / Bagursa

L’illa peatonal també comportarà que el carrer de la Residència es tanqui al trànsit i només puguin accedir els cotxes que vagin als pàrquings. Aquesta mateixa via guanyarà encara més superfície, ja que el mur perimetral de la residència d’avis serà enderrocat. D’aquesta manera la zona verda s’estendrà fins a la mateixa façana d’aquest edifici de la Casa Bloc.

Un dels aspectes que està sobre la taula de l’obra és l’enderroc de l’edifici del bingo. Segons l’empresa pública Bagursa, aquest no serà problema i ja tenen en compte que els darrers inquilins del bloc (el Centro Castellano Leónes) no es mudaran fins d’aquí a 8 mesos. Un termini, però, que no preocupa els responsables urbanístics, ja que l’ensorrament de l’edifici no ha d’afectar els treballs que facin les màquines sobre el terreny. Ara bé, esperen que un cop s’obri el parc al públic ja no estigui l’edifici.

Imatge de l'encreuament del carrer de Residència amb Lanzarote / Bagursa
Imatge de l’encreuament del carrer de Residència amb Lanzarote / Bagursa

L’obra s’iniciarà en paral·lel al gran parc que es construirà a les Casernes. De fet, la inauguració de totes dues zones verdes serà pràcticament simultània. Ara com ara, però, el que s’espera entregar amb la màxima celeritat és la coberta provisional per les dues noves pistes de bàsquet del Sant Joan de Mata, ja que el seu poliesportiu serà desmantellat abans de l’estiu.

La instal·lació esportiva temporal al carrer de Lanzarote funcionarà fins d’aquí tres o quatre anys, ha assenyalat la Gerent del Districte, Carme Turegano. De fet, aquesta coberta lleugera podria retirar-se tan bon punt s’inauguri el poliesportiu de les Casernes, previst pel següent mandat.

Fotografia | Detall de la façana del bingo al carrer de la Residència / DGM

Tags:

2 Comentaris

  1. Estic molt contenta si això es du a terme. Sobretot si a la fi, posan els aparells per la gent gran, que som els grans oblidats de aquest Sant Andreu Nort. El Polideportiu també és molt important per la gent gran que tenim dificultats per desplaçar-nos a uns altres indrets.

  2. La vegetecio es molt necesaria. Per akesta zona
    Era molt triste, numes la pista encimantada sense ekipaments. Se dexat mols anys.
    Ara a conservaro entre tots.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt