El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La CUP promou una concentració a Orfila, tot i seguir en Fase 0

Política

Sota el pretext de “recuperar els carrers”, la CUP de Sant Andreu ha començat a promoure una concentració a la plaça d’Orfila per aquest dimarts a les 20 hores. Una mobilització que aparentment no ha convocat ningú de manera formal (el cartell de la convocatòria no porta el logo de cap formació política), però que al llarg d’aquest matí de dilluns ha començat a ser compartit exclusivament pels canals de Twitter d’una de les principals organitzacions de l’Esquerra Independentista: Endavant.

 

Aquesta convocatòria coincideix en ple tret de sortida de la desescalada per la COVID-19. De fet, l’àrea sanitària de Barcelona encara segueix en Fase 0 pel risc de rebrot del coronavirus i l’alt índex de contagis que encara afecta la població. Tot i això, des de l’organització política consideren que és necessari començar a mobilitzar-se “per respondre a la crisi social i econòmica“. “Canviem els balcons per les places; baixem les pancartes i cassoles als carrers”, exclamen a les xarxes socials.

Segons han avançat des de l’Esquerra Independentista, la intenció és repetir les concentracions cada dimarts a les 20 hores a la plaça d’Orfila. Des del seu punt de vista, és necessari fer aquests aplecs per denunciar “la ‘nova normalitat’ que ens volen imposar“. “Reivindiquem el dret a protesta i a mobilitzar-nos als barris, pobles i ciutats; és imprescindible assenyalar els culpables, respondre als abusos dels governs i alçar la veu per defensar la vida abans que el capital”, opinen.

En aquesta línia, els convocants demanen a qui participi que porti mascareta i respecti la distància de seguretat. Mesures, però, que per ara no han servit a les autoritats per permetre altres manifestacions. Aquest mateix dilluns els ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha prohibit totes les manifestacions en cotxe que havia convocat Vox a Catalunya per dissabte vinent per “risc de contagi”.

“La celebració de la manifestació comportaria una sortida massiva de ciutadans a espais de trànsit públic”, ha esgrimit el Ministeri per rebutjar la petició. En la mateixa línia, l’Intendent Major de la Divisió de Coordinació de Guàrdia Urbana de Barcelona també ha desaconsellat les concentracions: “En les circumstàncies actuals, és un fet notori que és completament segur que es produeixin contagis entre les persones participants que després puguin estendre’s entre els seus cercles d’amistat, professionals i familiars, incrementant d’aquesta manera la crisi sanitària per més que s’adoptin mesures de seguretat”, recull eldiario.es.

Captura de la piulada de la CUP de Sant Andreu // TWITTER

Per últim, posar de relleu que la Conselleria d’Interior de la Generalitat de Catalunya ja ha demanat al Govern de l’Estat que permeti les concentracions sempre que es respectin les mesures de seguretat i siguin estàtiques. Si més no i com s’ha esmentat, el Ministeri de l’Interior i la Guàrdia Urbana rebutgen córrer aquest risc. De fet, van ser agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra els que divendres passat van blindar la plaça d’Artós per evitar la celebració d’una convocatòria contra el Govern central. A més, cinc manifestants van ser denunciats, tal com recull El Jardí de Sant Gervasi i Sarrià.

Fotografia | Acte polític de la CUP a la plaça d’Orfila per l’1-O // CUP NACIONAL

1 Comentari

  1. CUP=LIBERALISMO

    Saltarse una norma o una ley sobre la salud es propio del Liberalismo. Ideología que defiende que el hombre es una especie de superhombre que puede hacer aquello que considere oportuno. O poco menos. De ahí a fomentar la desigualdad o destrozar el planeta, hay poca distancia.

    Hay cosas que no pueden hacerse por diferentes motivos (salud, el bien común, etc.) y hay otras cosas que no se pueden escogerse (patria de nacimiento, padres, edad de fallecimiento, etc.). A las nuevas generaciones, no se les ha enseñado esto. Al contrario, tanto por la izquierda como por la derecha, todo ha sido Liberalismo.

    No entender que hay cosas que no se pueden hacer y decidir saltarse una prohibición por el bien común es Liberal por mucho que sea la CUP. Un partido por cierto con un pancatalanismo impropio de alguien que se califica de izquierdas y cree en el Internacionalismo. Menuda empanada.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt